Plavalni tečaj za tretješolce

Učenci tretjega razreda smo se v tednu med 9. in 13. septembrom 2024 odpravili na plavalni tečaj, ki je potekal v Termah Ptuj. Ker naša šola stoji v starem mestnem jedru in do Term nimamo daleč, smo tja in nazaj vsak dan pridno pešačili. V šoli smo se zbrali do 7.30, si razdelili malico, nato pa se odpravili na pot. Vreme nam je precej zagodlo, saj smo le en dan pešačili brez dežnikov. Glede na to, da smo tretješolci neustrašni, nas to ni preveč zmotilo. Med potjo smo se zelo zabavali, kljub dežju. Čeprav so nas učiteljice večkrat prosile, naj ne skačemo po lužah, to včasih ni bilo izvedljivo, saj so le-te bile enostavno preveč vabljive.  

Vsako jutro so nas v Termah pričakali vaditelji plavanja, preoblekli smo se, ponovili pravila in hop, v vodo. Tudi malica v Termah je bila posebna izkušnja, saj smo si v garderobah vsak dan naredili pravi piknik. Po malici smo se ponovno odpravili na plavanje. Ko smo zaključili s tečajem, je sledilo preoblačenje in sušenje las, nato pa pot nazaj proti šoli.

Plavalni tečaj nam bo ostal v krasnem spominu. Ponosni smo predvsem na to, da smo prav vsi že pravi plavalci. Ne znamo le plavati, ampak obvladamo tudi različne plavalne tehnike.

 

Zapisali: Tretješolci

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost