Vpis v srednjo šolo

Vpis v srednjo šolo 

Pri odločanju in izbiri nadaljnje poklicne poti ter srednje šole bo učencem in staršem v pomoč spletno mesto Moja izbira, ki obsega najpomembnejše informacije o poklicih in izobraževanju. Podatki so predstavljeni na enostaven in pregleden način, poleg tekstovnih opisov pa je na voljo tudi preko 350 video predstavitev poklicev.

Informativni dnevi na srednjih šolah in dijaških domov bodo potekali

17. 2. 2023

18. 2. 2023

Razpis za vpis v programe nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega oziroma tehniškega izobraževanja in gimnazij, najdete na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Rok za oddajo vloge za vpis v srednjo šolo je 3. 4. 2023. Vlogo učenci izpolnijo v šoli s pomočjo šolske svetovalne delavke. 

Rokovnik za prijavo kandidatov in izvedbo vpisa v 1. letnik programov nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega izobraževanja in gimnazij za šolsko leto 2023/2024: ROKOVNIK ZA UČENCE 2022_23

Razpis za sprejem učencev in dijakov v dijaške domove najdete na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Rok za oddajo vloge za bivanje v dijaškem domu je 21. 6. 2023. Več informacij: Priloga-VI-Razpis-za-sprejem-ucencev-in-dijakov-v-dijaske-domove(2)

Več o štipendijah klikni tukaj.  

Staršem učencev, ki se odločajo za nadaljnje šolanje priporočamo, da preberete članek v prispevku: Odločitev za poklic

 

(Skupno 401 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost