Aktivnosti 2018/19

GREMO V GOZD 20. 10. 2018

V soboto, 20. 10. 2018, je bil dan ponovno namenjen gozdnim pustolovščinam. Zbralo se je osemnajst učencev in sedem staršev. Veliko smo plezali, skakali čez potok, se igrali po gozdnih kotičkih, lovili zrak v vrečke, raziskovali, spoznavali rastline in živali. Učenci so si urili domišljijo s podrtimi hlodi postali motorji, dirkalni avtomobili, leteči zmaji in letala. Čudili so se vsem gobam, plodovom, rastlinam in čarobnim listom, ki so z vej viseli na nevidni pajčevini. Z veseljem smo nabrali zvrhan koš kostanjev in orjaških dežnikov. Učenci so se preizkusili tudi v igri zaupanja, o hoji po gozdu z zaprtimi očmi. Postavili smo se v pare, nato je prvi del poti mižal en v paru, drugi ga je vodil, potem pa smo vlogi zamenjali. Učencem je bilo zelo zabavno, saj niso imeli občutka, kako dolgo pot so prehodili miže.

Ker je bilo jutro sveže, smo se v krogu segreli tako, da smo si na hrbtih v obliki masaže pripravili »pico«.  Na travniku smo spoznali trpotec, deteljo, rman, kislico, ripečo zlatico. Užitne rastline smo tudi poskusili.

V zadnjem delu srečanja smo si zakurili ognjišče in si za malico spekli kostanje. Topel ogenj nam je dobro del, poln trebuh dobrot pa prav tako.

Na snidenje v novembru!

 

 

GREMO V GOZD 29. 9. 2018

V soboto, 29. septembra 2018, smo se prvič zbrali in odpravili v gozd z učenci, ki so se prijavili na aktivnost Gremo v gozd. Aktivnosti se je udeležilo sedemnajst učencev iz prvih, drugih in tretjih razredov. Spremljalo nas je tudi nekaj staršev in starih staršev, ki so bili aktivni opazovalci ter velika pomoč učiteljici.

Zbrali smo se v Mestnem Vrhu in se skupaj odpravili v gozd. Pot nas je najprej vodila do gozdnega tabora društva Zarjin Gaj. Tam smo se posedli ob kurišču, predstavili potek dejavnosti in se skupaj pogovorili o pravilih za varen obisk gozda. Pot nas je vodila do velikih podrtih dreves, kjer smo urili in krepili ravnotežje, koordinacijo ter naš pogum pred višino. Med potjo smo spoznali nekaj užitnih rastlin in imena žužkov, ki so nam prekrižali pot. Nadaljevali smo z igranjem ob potoku, kjer smo veliko skakali, izdelovali blatne obraze in bivak. Nato smo iz gozda zavili na travnik in se povzpeli na lovsko hišo. Do našega »štaba« ob kurišču smo se vračali po isti poti. Sledila je najbolj zabavna dejavnost. Medtem, ko smo pripravljali vse potrebno, da zakurimo, smo se pogovorili o pravilih kurjenja in kako pravilno ravnamo z ognjem. Na palicah smo si spekli listnato testo in pojedli vsak svojo malico.

Iskrice v očeh, nasmeh na obrazu in fotografije pa o dogodivščini v gozdu povedo več kot 1000 besed.

Se vidimo 20. 10.!

(Skupno 777 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost