Učenci od 1. do 3. razreda v projektu ‘Pasavček’

Tako kot pretekla leta, smo tudi v tem šolskem letu učenci 1. triade sodelovali v projektu »Pasavček«.  Namen projekta je spodbuditi starše in otroke na dosledno uporabo varnostnih pasov v avtomobilih in drugih prevoznih sredstvih ter pravilno uporabo otroških avtosedežev.

V času izvajanja projekta smo učence in starše ozaveščali o varnosti otrok v prometu skozi različne dejavnosti.  Z učenci smo spremljali pripetost učencev v avtomobilih na dnevnih vožnjah, izdelovali smo »Pasavčke, pri slovenskem jeziku zapisovali besede s pomočjo možganske nevihte na besedo »Pasavček«, porabili promocijsko gradivo preteklih let in si izdelali lončke za pisala, risali, se naučili pesmico, pregledali spletno stran, ki nam ponuja veliko zanimivih vsebin o sami varnosti v prometu. Pozvali smo starše k sodelovanju na način, da so posredovali fotografije učencev v avtomobilih, imeli obisk policistke. Prav tako smo obiskali policijsko postajo in še bi lahko naštevali, na kakšne načine vse smo spodbujali zagotavljanje varnosti otrok v prometu.

S projektom za to šolsko leto počasi zaključujemo. Učenci so ob dejavnostih uživali in pridobili ali nadgradili veliko novega znanja o prometni varnosti. Seveda je potrebno to znanje vedno znova obnavljati, da ga uzavestimo in ponotranjimo ter nato dosledno uporabljamo, saj bomo le tako varni v prometu.

Ne pozabite: »RED JE VEDNO PAS PRIPET«.

Vodja projekta: Helena Slameršak

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost