Pustni torek na Olgici

Na pustni torek, 13. februarja 2024, smo učenci od 1. do 9. razreda imeli kulturni dan. Učenci smo v šolo lahko prišli našemljeni. Takoj po prihodu v šolo smo se z razredniki odpravili v telovadnico, kjer nas je najprej pozdravila in  nagovorila gospa ravnateljica, ki nam je povedala nekaj o pustu. Z njeno pomočjo smo se naučili tudi kratko pesmico o kurentu. Zatem pa je napočil trenutek, ki smo ga vsi čakali, v telovadnico so namreč s svojimi velikanskimi zvonci »prizvonili« kurenti, s čimer so nam pričarali pravo pustno vzdušje. Najprej so nam zaplesali kurentov ples, nato pa so se nam predstavili. Po njihovem odhodu smo se odpravili nazaj v matične učilnice, kjer smo najprej pomalicali, in sicer krof z vanilijevim mlekom, tako kot se za pust spodobi. Sledilo je razredno rajanje, zatem pa smo se napotili v mesto, kjer so pred mestno hišo potekale karaoke. Predstavili so se nam pevski talenti naše šole. Ko so se karaoke zaključile, smo se odpravili proti šoli in nato domov. Ne smemo pa pozabiti na naše devetošolce, ki so na ta dan dobili poseben obisk, in sicer so jih obiskali devetošolci iz OŠ Selnice ob Dravi, ki so prišli na Ptuj preizkusit pustno vzdušje.  

Zapisali: Zara Rižnar in Živa Grdiša, 7. a  

OBISK DEVETOŠOLCEV IZ OŠ SELNICA OB DRAVI

Na pustni torek, 13. februarja 2024, so se nam, devetošolcem, na kulturnem dnevu, ki je bil – kot se na Ptuju spodobi – pustno obarvan, pridružili devetošolci iz Osnovne šole Selnica ob Dravi. Skupaj z ostalimi učenci naše šole smo se najprej zbrali v šolski telovadnici, kjer je nas vse, še posebej pa naše goste, vljudno pozdravila “rockerica” – ravnateljica, Helena Ocvirk. Nato so nas obiskali kurenti in nam predstavili to tradicionalno masko. Po odhodu kurentov so se učenci od 1. do 8. razreda vrnili v svoje učilnice, mi, devetošolci, pa smo se skupaj z gosti odpravili v šolsko jedilnico, kjer smo se najprej spoznali, nato pa imeli delavnice. Izdelovali smo kurente, ki smo si jih kasneje lahko odnesli domov. Delavnice so bile zanimive, saj smo bili pomešani s svojimi vrstniki iz Selnice, s katerimi smo lahko tudi malo poklepetali.  

Po delavnicah smo se odpravili pred Mestno hišo, kjer smo se preizkusili v karaokah. S svojo točko so se predstavili tudi naši gostje iz Selnice ob Dravi, ki so zapeli pesem “Čebelar”.  

Po prireditvi smo našim gostom še razkazali mesto Ptuj, jih peljali na grad, nato pa smo jih pospremili na parkirišče pod gradom, kjer jih je že čakal avtobus. Poslovili smo se in se odpravili vsak v svojo smer. Dan nam bo ostal v lepem spominu.

Zapisala: Eva Ritonja, 9. b  

Deli / Share …
(Skupno 945 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost