8. redna seja Otroškega mestnega sveta MO Ptuj

V sredo, 19. oktobra 2022, je v veliki sejni sobi na Magistratu na Ptuju potekala 8. redna seja Otroškega mestnega sveta Mestne občine Ptuj. Seje smo se udeležile štiri učenke, predstavnice Olgice, Nina Hodnik, Hana Kmetec, Alja Sedič in Zaja Postružnik. Udeležili so se je tudi predstavniki drugih ptujskih osnovnih šol.

Najprej nas je pozdravila in nagovorila županja, Nuška Gajšek, nato pa še letošnja mini županja, Zoja Stater. Vsi zbrani smo skupaj pregledali zapisnik 7. seje, kasneje pa nam je županja predstavila projekt: Ptuj – otrokom prijazno Unicefovo mesto. V mestu že zdaj skrbijo za urejenost otroških in športnih igrišč ter zelenic, za varnost otrok in varne šolske poti, spodbujajo in omogočajo sodelovanje najmlajših občanov ter skrbijo za zagovorništvo in zaščito pravic vseh otrok. Seveda smo, kot na vsaki seji do sedaj, tudi sami predstavniki šol lahko podali svoje predloge in pobude. Tako se je začela aktivna debata o samem mestu, varnih točkah in ali so le-te v zadostni meri predstavljene otrokom.

Govorili smo o Tednu otroka 2022 in tudi tukaj smo lahko podali želje in predloge za naslednje šolsko leto. Večina se nas je strinjala, da je aktivnosti dovolj in potekajo skladno s pričakovanji. Sprejeli smo sklep, da v tednu otroka ne poteka ustno ali pisno ocenjevanje znanja. Odprli smo tudi temo o prostorih, kjer bi se mladostniki na Ptuju v prostem času lahko družili. Povedali smo, da največkrat zahajamo v McDonald´s, saj na Ptuju nimamo primernega oz. mladim privlačnega mesta, kjer bi se lahko družili. V primeru, da imamo kakršenkoli predlog oz. vprašanje, ki se tiče mladih, lahko pišemo naši županji na mail: otrociptuja@ptuj.si in odgovorila nam bo v najkrajšem možnem času.

Ob koncu seje smo se predstavniki šol posladkali s piškoti in čokolado ter polni novih informacij zapustili Mestno hišo. Vse povedano na seji bomo predstavnice seveda predale naprej, našim sošolcem.

 

Zapisala: Zaja Postružnik, 9. b

(Skupno 329 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost