Predstavitev startup idej na Olgici

V torek, 7. novembra 2023, smo Olgičarji, ki sodelujemo pri izzivu mladih podjetnikov pri uri Zmorem več nadaljevali z razvijanjem podjetniške ideje. Obiskal nas je poseben gost, gospod Peter Ladič iz podjetja Intera, ki nam je dajal nasvete in nam pomagal pri razvijanju naše ideje. Pridobili smo veliko koristnih informacij, ki so nam koristile za zaključni del, tj. za pripravo na predstavitev podjetniške ideje. Gospodu Petru Ladiču se iskreno zahvaljujemo za njegovo pomoč in koristne nasvete.

In tako je prišel dan za predstavitev naših podjetniških idej. V ponedeljek, 13. novembra 2023, smo Olgičarji predstavili naše ideje pred tričlansko komisijo, ki so jo sestavljale gospa ravnateljica Helena Ocvirk, gospa dr. Lidija Tušek iz podjetja Bistra Ptuj ter učiteljica Tonja Kolar. Prav tako je svoje mnenje podala gospa Mirjana Nenad iz podjetja Bistra Ptuj. Sodelovalo je pet ekip, in sicer FRIEND APP (Nina, Grega in Enej iz 9. b),  AB2T (Ammar, Blaž, Tiana in Timotej, prav tako iz 9. b), SPORTTER (Aljaž, Kai in Marko Bor iz 7. c), SKICIRAJ.SI (Bernard in Jurij iz 6. a) ter BOOKCREATOR (Hana, Neža, Tina in Tjaša iz 7. a).

Po končani predstavitvi vsake ekipe je strokovna žirija podala svoje mnenje in vprašanja. Na koncu vseh predstavitev si je komisija vzela nekaj minut, da prešteje pridobljene točke vsake ekipe in  razglasi rezultate. Zmagala je ekipa AB2T, 2. mesto je zasedla ekipa FRIEND APP in 3. mesto je zasedla ekipa BOOKCREATOR. Seveda je sledila še podelitev nagrad in fotografiranje.

Iskrene čestitke vsem ekipam, ki so sodelovale na podjetniškem izzivu.  Zmagovalna ekipa pa se je tudi uvrstila v nadaljnje tekmovanje, ki bo potekalo 22. februarja 2024 v Dominikanskem samostanu na Ptuju. Zahvala gre tudi gospema Lidiji in Mirjani ter učiteljicama Tonji Kolar in Mateji Simonič, ki so nam ves čas pomagale pri razvijanju idej in nas spodbujale.

Zapisala: Tiana Mlakar, 9. b


(Skupno 308 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost