Ogled “Ulice obrti” na 55. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju

V sklopu poklicne orientacije so nam iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije ponudili brezplačne vstopnice in prevoz za ogled Ulice obrti na 55. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju. 

Tako smo se mi, devetošolci, v sredo, 13. septembra 2023, odpravili v Celje, kjer smo obiskali t. i. MOS. 

 Zjutraj ob 7.45 smo se zbrali na parkirišču pod gradom, nato pa se z avtobusom odpravili proti Celju. Vožnja je trajala približno 45 minut, tako da smo kar hitro prispeli do našega cilja.  

Takoj na vhodu smo dobili liste, na katerih je bila vstopnica s QR kodo, s katero smo lahko vstopili na sejemsko prizorišče. Tako smo se najprej odpravili v zgornje nadstropje dvorane L, kjer so bile postavljene stojnice s številnimi dijaki, ki so predstavljali vsak svoj poklic. Dobili smo tudi delovne liste z vprašanji, na katera smo morali odgovoriti, tako da nam ni zmanjkalo dela. Najprej smo se razdelili v manjše skupine in tako krožili po Ulici obrti. Pridobivali smo različne informacije – glede na interes posameznika. Zatem smo z ogledom sejma lahko nadaljevali sami.   

Odpravili smo se tudi v pritličje, kjer so predstavljali različna podjetja … Sprehodili pa smo se tudi po drugih halah, vendar smo morali paziti, da ne bi zašli, saj je bil ta sejem večji kot smo pričakovali.  

Med samim ogledom poklicev smo imeli na voljo veliko zanimivih dejavnosti, npr. lahko smo igrali igro, kjer smo ločevali odpadke, za nagrado pa dobili markerje, drugi so nam dali balone, nekateri kulije, zemljevide ipd.  

 Na voljo smo imeli tudi nekaj prostega časa, tako da smo se lahko okrepčali z malico ali si kupili kakšen sok ali sladkarijo, saj so jih tam prodajali skoraj na vsakem vogalu.  

Zanimiv obisk sejma je kar prehitro minil in tako smo se ob 12.50 zbrali ter skupaj odšli do avtobusa, ki nas je pripeljal nazaj na Ptuj. Pod grad smo prispeli okrog 14. ure in se polni novega znanja ter novih izkušenj odpravili domov.  

Zapisala: Eva Ritonja, 9. b

(Skupno 233 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost