Plesni kulturni dan

Učenci od 1. do 3. razreda so imeli v sredo, 20. marca 2019, 3. kulturni dan, v okviru katerega so spoznali različne plese kot so angleški in dunajski valček ter ča-ča.

Ker se je pred plesom potrebno dobro razgibati, so se učenci na začetku ‘ogreli’, nato pa so po skupinah pričeli z učenjem plesnih koreografij pod vodstvom učiteljic plesne šole Mambo. Seveda ni plesa brez dobre glasbe. Vsaka skupina učencev je pridno vadila dve plesni koreografiji, ob koncu tega zabavnega plesnega dne pa so se skupaj zbrali v veliki telovadnici, kjer so drugim učencem pokazali, kaj so se naučili. Za posebno presenečenje sta poskrbela državna prvaka Ana Ekart in Ivan Jarnec, ki sta vse učence očaral s kar tremi plesi.

Učenci so povedali, da so spoznali, da je ples zelo naporen,a zabaven šport za katerega potrebuješ veliko kondicije. Veseli so bili, da so bolje spoznali različne plese, še posebej pa, da so skupaj preživeli zelo lep dan. Morda pa bo tudi kdaj kdo od njih kot profesionalen plesalec blestel v oddaji Zvezde plešejo.

Zapisala šolska novinarka: Zarja Malovič, 9. a  

(Skupno 379 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost