Tretješolci na ogledu kmetije

V torek, 22. maja 2018, smo imeli učenci 3. razreda naravoslovni dan. Ogledali smo si kmetijo Hrga v Juršincih.

Tukaj je nekaj vtisov tretješolcev o naravoslovnem dnevu:

Na kmetiji mi je bilo najlepše, da sem pobožal  in videl bike. S fanti smo igrali nogomet.  Zobali smo češnje in poskusili mleko. (Timotej Mlakar, Lucas Jerič)

Všeč mi je bilo, ker sem božal živali in v roki držal male piščančke. (Denis Leber)

Na kmetiji mi je bilo všeč, kako molzejo krave na stroje. (Staša Kovačič, Nea Majerič, Zala Kokol)

Prvič v življenju sem videl purana. Bilo je zelo lepo. (Ammar Vertič)

Na kmetiji imajo veliko živali. Izvedel sem, da izdelujejo veliko izdelkov. Njihove jogurte imamo za malico tudi na naši šoli. (Tim Benko)

Na kmetiji mi je bilo najbolj všeč, da smo lahko božali krave in pili jogurt. Izvedela sem, da imajo 76 krav. (Nina Hodnik)

Jedli smo češnje in božali kužka. Spoznali smo, kako se pripravi mleko, ki ga dajo krave. (Tina Zupanič, Eva Ritonja)

Videl sem različne živali. Proti koncu smo lahko jedli in nabirali domače češnje in med tem je okoli nas tekal pes Aks. (Blaž Zelenik)

Gospodar nam je odrezal vejo s češnjami, poskusili  smo tudi sir, ki ga sami izdelujejo. Dovolili so nam, da lahko božamo živali. (Nea Majerič, Zoja T. Preac)

Na kmetiji mi je bilo všeč, da so imeli jogurt in češnje. Vesel sem, da smo lahko igrali nogomet. (Grega Markež, Jaša Vindiš, Nikola Siračevski, Enej Požun Krapež)

Bili smo na kmetiji. Tam imajo dva psa, zelo dosti krav, bike, pujse, goske, piščančke in kokoši. Najbolj sem si zapomnila majhne piščančke. (Tiana Mlakar, Zoja Pšajd)

Meni je bilo najbolj všeč, ko smo lahko božali  kravice in jim dajali imena. (Zoja Zofija Čebulj)

Najbolj všeč so mi bili piščančki, saj smo jih lahko božali in imeli v roki. (Eva Hvalec, Clea Haunholter, Urška Pliberšek, Kai   Stogar)

Na kmetiji mi je bilo najbolj všeč, da smo lahko igrali nogomet in da sem imel piščančka v rokah. (Matija Kostanjevec, Tine Lah Mršek, Matjaž Habjanič)

Všeč mi je bilo, ko smo božali krave in jih poimenovali. (Gaja Urek)

Všeč mi je bilo, ko sem v roki imela piščančke in ko smo krave poimenovali. Najbolj pa, ko smo lahko trgali češnje. Naučila sem se, da živali ne smemo jeziti. (Iva Holc)

(Skupno 376 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost