‘Olgožužki’ na 58. mednarodni karnevalski povorki

V nedeljo, 11. februarja 2018, se je približno 30 Olgičarjev skupaj z nekaterimi učiteljicami in gospo ravnateljico udeležilo že 58. Mednarodne karnevalske povorke na Ptuju.

Glede na to, da se pustne maske na čelu s kurenti trudijo pregnati zimo in priklicati pomlad, smo se odločili, da se tokrat našemimo v ‘Olgožužke’, saj so ravno oni skupaj z nekaterimi zgodnjimi rastlinami prvi znanilci pomladi. Tako so se spremenili v prelepe metulje, polže, pajke in stonoge, ki so jih spremljale prve pomladanske cvetlice.

Učenci so se zbrali v šoli ob 11.30, pojedli malico ter se oblekli v kostume, ki so jih več tednov sami pridno izdelovali ob pomoči nekaterih učiteljic. Na pomoč so jim priskočile tudi nekatere upokojene učiteljice naše šole, še posebej ga. Tatjana Jovanović Širec.

Povorka se je začela na Potrčevi ulici, kjer so se zbirale vse skupine. Čakala jih je dokaj dolga pot, ob kateri smo jih spremljali gledalci, ki smo bili nad našo masko zelo navdušeni. Plesna predstavitev naših ‘Olgožužkov’ pred Mestno hišo zaradi tehničnih težav ni šla po načrtih, kar jih je zelo užalostilo. A zaradi tega niso vrgli puške v koruzo, ampak pa so se nasmejani predstavili še preostalim obiskovalcem letošnje povorke. Ob prihodu v šolo so se posladkali slastnimi krofi, ki so si jih pošteno zaslužili, saj so tako učenci kot učiteljice v povorko vložili veliko truda in trdega dela.

Slednje je bilo poplačano tudi s posebno nagrado. Naša skupina je namreč naredila vtis tudi na ocenjevalno žirijo, saj je na koncu med vsemi tekmovalnimi skupinami zasedla 9. mesto in prejela denarno nagrado v višini 400 EUR bruto, ki jo bomo namenili v Šolski sklad.

Zapisala šolska novinarka: Sanja Kopše, 9. b

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost