Planinski izlet na Boč

V soboto, 23. aprila 2022, smo se s planinskim krožkom odpravili na izlet na Boč, ki je med zadnjimi gorami v pogorju Karavank. Ob 7.30 smo se zbrali na avtobusni postaji Ptuj, od koder smo se odpeljali do izhodišča našega cilja.

Na Boč smo se podali iz Zg. Poljčan, čez gozdno učno pot, ki je bila obogatena s poučnimi tablami. Na poti smo videli samico rogača in prisluhnili kukavici. Opazili smo tudi polža s hišico in črnega lazarja. Pot navzgor proti domu je bila dokaj zahtevna, saj so bila tla zelo spolzka. Na koči pod Bočem smo imeli kratki postanek, kjer smo pomalicali. Ko smo se od koče odpravili proti vrhu, nismo imeli občutka koliko še moramo prehoditi do stolpa, saj je bilo oblačno in megleno. Zato sem bila zelo presenečena, ko sem kar naenkrat pred seboj zagledala visoki razgledni stolp po katerem sem se povzpela s prijateljicami. Na vrhu stolpa smo pozvonile z zvončkom in si nekaj zaželele. Pot navzdol je bila zelo spolzka in hkrati zabavna. Ob povratku na kočo smo imeli veliko časa za zabavo, druženje in malico. Tam smo dobili tudi žig s katerim zabeležimo osvojeni vrh. Ogledat smo si šli zelo znano zavarovano rastlino Velikonočnico.

Prijetno utrujeni smo se usedli na avtobus in se varno pripeljali na Ptuj. Zelo sem vesela, da sem osvojila Boč in vem, da se bom še večkrat povzpela nanj.

Zapisala: Eva Hvalec, 7. a

 

Deli / Share …
(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost