Olgica “naj kulturna šola” 2016 v kategoriji male in podružnične šole

Kulturna_OLGICA_3V četrtek, 22. septembra 2016, je v Petrovčah potekala zaključna prireditev projekta Kulturna šola. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je na sklepni prireditvi v Petrovčah in Žalcu gostil 58 slovenskih osnovnih šol, ki so izpolnile vse pogoje za podelitev naziva “kulturna šola”.

Med gostujočimi šolami je bila tudi naša šola – OŠ Olge Meglič Ptuj, ki je bila hkrati nominirana v skupino 15 najboljših prijavljenih šol.

Celodnevnega dogajanja se je poleg ravnateljev in županov udeležilo približno 150 učencev in 60 kulturnih mentorjev, ki so po ogledu in predstavitvi dvorca Novo Celje lahko izbirali med več kot osmimi področnimi delavnicami različnih tematik. Za mentorje in kulturne koordinatorje pa je bil organiziran seminar, kjer so bili predstavljeni programi izobraževanja povezanimi z neobveznim izbirnim predmetom (NIP) UMETNOST.

S posebno pripravljenim programom sta župane in ravnatelje nominiranih osnovnih šol gostila župan Občine Žalec, g. Janko Kos ter direktor JSKD mag. Igor Teršar.

Po dopoldanskem delu je sledil svečani zaključek v dvorani Kulturnega doma II. Slovenskega tabora v Žalcu, kjer so izmed 15 nominiranih šol podelili priznanja šolam, ki izstopajo na posameznih področjih kulturnega udejstvovanja in ustvarjanja. Sledila je podelitev priznanj najboljši veliki, srednji in mali oz. podružnični šoli. Na koncu so razglasili še najboljšo šolo med najboljšimi, ki je letos postala OŠ Grosuplje.

Našo šolo smo na omenjenem dogodku zastopali učenki Monja Sabotin in Sarah Rosalia Gutschi, skupaj s koordinatorico Alenko Kandrič ter ravnateljica Helena Ocvirk in podžupan Mestne občine Ptuj Marjan Kolarič.

OŠ Olge Meglič oz. Olgica je poleg naziva KULTURNA ŠOLA prejela tudi laskavi naslov NAJ KULTURNA ŠOLA V KATEGORIJI »MALE IN PODRUŽNIČNE ŠOLE«.Kulturna_1

Kulturna_OLGICA_4

(Skupno 276 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost