Zaključna ekskurzija za četrtošolce

Učenci 4. razreda smo se v petek, 7. junija 2024, z velikim navdušenjem odpravili na zaključno ekskurzijo v Celje, kjer nas je čakalo veliko zanimivih dogodivščin. Prvi del ekskurzije je bil namenjen vodenemu ogledu mesta. Sprehodili smo se po slikovitih ulicah Celja in si ogledali pomembne zgodovinske in kulturne znamenitosti. Naša vodnika sta nam pripovedovala zanimive zgodbe in nas popeljala v preteklost tega čudovitega mesta. Po ogledu mesta smo se podali v Tropsko hišo, kjer smo imeli priložnost spoznati različne eksotične živali. Videli smo kače, lemurje, želve, opice, žabe in tenreke. Navdušeno smo opazovali njihovo vedenje in življenjski prostor, kar je bilo za mnoge od nas prvič. Najbolj smo se veselili delavnic s tropskimi živalmi, kjer smo imeli priložnost priti v stik z njimi. Držali smo kačo, božali tenreka in se spoznali s paličnjakom. Ta izkušnja je bila resnično edinstvena in nepozabna. Naučili smo se veliko novega o življenju teh živali in njihovi skrbi.

Po obisku Tropske hiše smo se odpravili še v Tehnopark, kjer smo raziskovali in se učili o različnih znanstvenih in tehnoloških dosežkih. Tehnopark je poln interaktivnih razstav, ki so nas popeljale v svet znanosti na zabaven in poučen način. Skozi različne eksperimente in demonstracije smo pridobili novo znanje ter se ob tem tudi zabavali.

Naša zaključna ekskurzija v Celje ni bila samo poučna, ampak tudi zelo zabavna. Polni novih doživetij in znanja smo se vrnili domov ter že nestrpno pričakujemo našo naslednjo dogodivščino.

Zapisali: četrtošolci

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost