Tehniški dan za učence od 1. do 9. razreda

V sredo, 9. oktobra 2024, smo imeli vsi učenci naše šole tehniški dan, v okviru katerega smo izvedli številne delavnice na temo digitalnih kompetenc in razumevanja lastnih čustev in čustev drugih.

Prvošolci so se najprej odpravili v računalniško učilnico, kjer so se učili uporabljati računalniški program Slikar ob pomoči katerega je nastalo veliko lepih digitalnih risbic. Kasneje so se vrnili v svoji učilnici in začeli ustvarjati ladjice iz papirja. Le-te so uporabili za vajo čuječnosti, in sicer dihanje z ladjico. Na koncu so izdelali še svojega razrednega »čutkota«.

Drugošolci so najprej sodelovali z učenkami in učenci šestega razreda. Šestošolci so jim pokazali,  kako se riše v programu Slikar. Drugošolci so nato po skupinah risali predmete, ki jih najdemo v prometu. V drugem delu tehniškega dne so si ogledali animirani film »Vrvež v moji glavi« in za konec izdelali svojega razrednega »čutkota«.

Učenke in učenci tretjega razreda so se učili uporabljati računalniško aplikacijo Microsoft Teams. Tudi oni so izdelali svojega »čutkota«.

Četrtošolci so si najprej ogledali film »Vrvež v moji glavi«. Po ogledu so skupaj izdelali škatlico, v katero bodo lahko dali zapise svojih čustev, naredili pa so tudi razrednega »čutkota«.

Učenke in učenci petega razreda so si prav tako ogledali animirani film »Vrvež v moji glavi«, kasneje pa so ob pomoči lego kock posneli še animirane filme v stop motion tehniki.

Učenci od šestega do devetega razreda smo se po oddelkih razdelili v skupine. Ena skupina se je lotila izdelave razrednega »čutkota«, druga pa izdelave škatlice ali vrečke za sporočila. V tretji skupini so urili digitalne kompetence ob izdelavi kviza Kahoot! o digitalnih kompetencah. Četrta in peta skupina  sta se lotili snemanja stop motion videov na temo prijateljstva, odnosov, (ne)nasilja, telesnega zdravja idr..

Učenci od 7. do 9. razreda so se v okviru tehniškega dne eno uro udeležili predavanja o nevarnostih iger na srečo in drugih negativnih posledic t.i. hazardiranja.

Naj še omeniva skupino štirih devetošolcev, ki smo poskrbeli za fotografije in članek o današnjem tehniškem dnevu.

Vsi Olgičarji smo si bili ob koncu tehniškega dne edini, da je bil današnji dan ne samo zelo poučen ampak tudi izjemno zabaven.

Zapisali: Hana Kmetec, 9. b, in Nuša Knez, 9. a

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost