Prvi naravoslovni dan za učence od 6. do 9. razreda

Kljub slabemu vremenu smo Olgičarji v četrtek, 3. oktobra 2024, imeli naravoslovni dan. Ker je bil napovedan dež za cel dan, je učiteljica za naravoslovje v zadnjem trenutku spremenila načrt. Tako smo pač dan, namesto v naravi, kot je bilo prvotno načrtovano, preživeli v učilnicah in tam raziskovali naravoslovne teme.

Ker nam zaradi vremena ni uspelo priti do parka Turnišče, smo šestošolci raziskovali na temo polja in travnika ter orientacije. Najprej smo si ogledali zelo zanimiv PPt o orientaciji v naravi, nato smo rešili delovni list na to temo. Ker smo bili že lačni, smo si v razredu privoščili malico. Okrepčani smo se malo razgibali, da smo si lažje ogledali videoposnetek o življenju na travniku, travniku in travniških rastlinah. Ob reševanju učnega lista smo pošteno razgibali naše male sive celice. Po skupinah smo izdelali tudi plakat na temo življenja na travniku.  Med različnimi temami smo se razgibavali, da so naši možgani lažje delali. Ob koncu dneva smo predstavili svoje izdelke.

Učenci 7. razreda so namesto v naravi s pomočjo spleta spoznavali park Turnišče. V dvojicah so preučevali in barvali skice, med delom pa se razgibavali. Kar v razredu so pomalicali, da so lažje nadaljevali z delom, saj jih je čakalo mikroskopiranje z učiteljico za naravoslovje. Na spletu so si ogledali poučni posnetek o tujerodnih vrstah v gozdovih. Tujerodne vrste so bitja, ki so se razvila na popolnoma drugem koncu sveta. Nekatere med temi vrstami so takšne, ki nepovrnljivo spreminjajo naravno okolje in povzročajo propad domačih vrst. To pa je za okolje zelo nevarno. A koncu smo rešili še Kahoot in kviz na obravnavano temo. Poročali so o svojem delu in s tem zaključili naravoslovni dan.

Učencev 8. razreda ta dan ni bilo v šoli, saj so bili Londonu na jezikovni ekskurziji.

Devetošolci so se v sklopu poklicne orientacije odpravili v Šolski center Ptuj. V šoli so se že v naprej razdelili v skupine, saj so se tako razdeljeni udeležili različnih delavnic. Ogledali so si in pobližje spoznali Strojno šolo in Elektro in računalniško šolo na Vičavi. Zunanji mentorji na Šolskem centru Ptuj so učencem predstavili področje elektrotehnike. Prikazali so jim začetke programiranja in robotike, da so kasneje lahko skupaj ovrednotili pomen obeh poklicev za današnji in prihodnji čas.

Zapisali: šolski novinarji

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 28)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost