Olgičin 1. šolski dan

Avanturistične, sproščujoče počitnice so se iztekle in Olgičarji smo v ponedeljek, 2. septembra 2024, ponovno, nekateri pa čisto na novo, sedli v šolske klopi.  

Učenci od 3. do 9. razreda so se ob 8.20 zbrali v šolskem atriju, kjer jih je najprej nagovorila pomočnica ravnateljice ga, Marija Vučak. Nato so se skupaj z razredničarkami in razredniki odpravili v svoje matične učilnice, kjer so bili seznanjeni z urniki in drugimi pomembnimi informacijami, izvedeli in ponovili pa so tudi vse potrebno za uspešen začetek in nadaljevanje šolskega leta. V učilnicah so imeli tudi malico.  

“Novopečeni” Olgičarji, oziroma naši prvošolčki in njihovi starši ter učenci 2. razreda so se ob 8. 30 zbrali v šolski telovadnici. Po uvodnem nagovoru ravnateljice, ge. Helene Ocvirk, je vse prisotne nagovorila še županja Mestne občine Ptuj, ga. Nuška Gajšek, ki je učencem zaželela čudovito in uspešno šolsko leto. Vsakemu prvošolčku je podarila knjigo ptujske avtorice Romane Aniye Ercegović, z naslovom Travnik čarobne lepote. Nato pa je sledila prava čarovniška predstava. Naše najmlajše sta namreč obiskala čisto prava cirkusanta, iz čisto prave cirkuške šole Arbadakarba, Tina in Matjaž. Še zdaj nam ni jasno, kam je izginila Tina, ko je iskala čarobno paličico svoje pra, pra, pra babice. Uff!!! To pa je bil prav posebno, čarovniško zanimiv začetek šolskega leta!

Najmlajši  Olgičarji so se nato s svojimi učiteljicami odpravili v učilnice, starši pa so  počakali v telovadnici, kjer jih je najprej nagovoril vodja medobčinskega redarstva, g. Robert Brkič, ki je spregovoril o varnosti v cestnem prometu, nato pa še rajonska policistka, ga.  Tamara Toš. Na koncu je starše nagovorila še ga. ravnateljica, ki jim je podala nekatere najpomembnejše informacije.  

 

(Skupno 534 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost