Zaključna ekskurzija za šestošolce

V sredo, 12. junija 2024, smo se učenke in učenci 6. razreda odpravili na zaključno ekskurzijo na Koroško. Pod gradom smo se dobili malo pred osmo uro, nato pa sedli na avtobus in se odpeljali. Po nekoliko več kot 2 urah smo prispeli v Mežico.

Tam smo si nadeli rudarske čelade in svetilke ter se z avtentičnim vlakcem odpeljali v rudnik. Sprehajali smo se po rudniku, kjer nam je vodnik predstavil delovanje takratnega rudnika in strojev. Spoznali smo tudi razliko med svincem in cinkom ter katere izdelke lahko izdelamo iz njih. Ko smo se z vlakcem odpeljali iz rudnika, v katerem smo preživeli skoraj 2 uri, smo si lahko kupili spominke in pomalicali. Sedli smo na avtobus in po pol ure vožnje prispeli v Ravne na Koroškem. Tam smo si ogledali rojstno hišo Prežihovega Voranca in dodobra spoznali njegovo življenje. Ogledali smo si hišo, kaščo in hlev ter njihovo bivše posestvo. Izvedeli smo veliko novega o znanem pisatelju in njegovi družini.

Po uri in pol vožnje smo se ustavili še v Mariboru, kjer smo pomalicali, nato pa pot nadaljevali nazaj na Ptuj. Na naši ekskurziji smo se zelo zabavali, se naučili veliko novega in zelo uživali.

Zapisali: Dorina Bali in Mariia Petrova, 6. b

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost