12. Mala likovna kolonija Haloze

Letos je potekala že 12. Mala likovna kolonija Haloze in tudi tokrat smo se je z veseljem udeležili. V četrtek, 23. maja 2024, smo se dobili v Leskovcu. Likovne kolonije sta se pod mentorstvom učiteljice likovne umetnosti Doroteje Širovnik udeležili Tisa Julija Golob iz 9. a in Uliana Drach iz 8. b. Po uvodnem pozdravu in topli dobrodošlici so se udeleženci kolonije sprehodili skozi Leskovec in iskali zanimive motive, ki bi jih naslikali. Tisa in Uliana sta našli čudovit kotiček v bližnjem parku in pripravili slikarska stojala, platna, čopiče in barve. Dekleti sta navdih za sliki našli v čudoviti haloški krajini pred sabo. Nastali sta krasni akrilni sliki.

Otvoritev razstave Male likovne kolonije je potekala v torek, 11. junija 2024, v avli OŠ Videm. Na ogled je postavljenih vseh 24 umetnin, med katerimi zelo izstopata deli naših izjemno nadarjenih umetnic, Tise in Uliane. Mladi umetnici sta pokazali vsaka svoj stil slikanja; Uliana je raziskovala igro svetlobe in sence med krošnjami dreves, Tisa pa je gradila na realističnosti oblakov, gričev in stavb.

Dekleti sta z izkušnjo slikanja v naravi dobili širino, ki jima bo na poti ustvarjanja zelo koristila. Na obe mladi umetnici smo Olgičarji zelo ponosni in jima čestitamo za čudovita likovna izdelka.

Zapisali: šolski novinarji

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost