Olgičarji zmagovalci programa “Varno na kolesu”

Olgičarji smo se tudi v tem šolskem letu trudili biti trajnostno mobilni. Svoje veselje do kolesarjenja smo dokazali s skrbno opravljenimi nalogami z razpisa Varno na kolesu 2023/24 in sklopa Postajam kolesar. Petošolci, ki so se pripravljali na kolesarski izpit, so izvedli intervju s predstavnikom policije in SPVCP MO Ptuj o pogojih za varno kolesarjenje v našem mestu, pripravili so videoposnetek intervjuja, izdelali stripe z naslovom “Slušalke v žep in roke na balanco” ter knjižico s predlogom za kolesarski izlet v MO Ptuj.

V sklopu Aktivno na kolesu, ki je namenjen vsem učencem šole, smo učenci skozi celo šolsko leto zbirali prekolesarjene kilometre v prostem času, se udeležili tekmovanja v znanju poznavanja kolesarskih pravil in izvedli dva medgeneracijska kolesarska izleta s starši ter starimi starši – okrog Ptujskega jezera in po kulturni poti pisatelja Ivana Potrča.

V petek, 24. maja, smo se Olgičarji v spremstvu svetovalne delavke Mateje Simonič in pomočnico ravnateljice, ge. Marije Vučak, finalisti 12. programa Varno na kolesu, odpravili v Ljubljano v Siti Teater. Tam je potekala zaključna razglasitev zmagovalcev Varno na kolesu 2023/24.

Ob prihodu v Ljubljano so nas gostitelji prijazno sprejeli in nam podarili majice z motivom Varno na kolesu, učenci pa smo se imeli možnost preizkusiti v najrazličnejših poučnih in nagradnih igrah ter prejeli praktične nagrade. Sledila je slavnostna prireditev z razglasitvijo rezultatov, ki jo je vodila slovenska voditeljica Ula Furlan, s svojimi ritmi pa jo je popestril znani slovenski raper Nipke. Po nestrpnem čakanju na razglasitev zmagovalcev smo se učenci zelo razveselili nepričakovano osvojenega 1. mesta v sklopu aktivnosti Postajam kolesar. Petošolci so bili skupaj z mentorico poklicani na glavni oder, kjer jim je generalni direktor podjetja Butan plin, g. Grzegorz Janzen, podelil nagradni bon v vrednosti 1000 eur. Vodja programa Tanja Medved Voglar je ob zaključku dejala: »Ponosni smo, da je za nami že 12. uspešna sezona programa Varno na kolesu. Z zadovoljstvom se oziramo na minulo sezono, saj smo uspeli izvesti tudi prvo usposabljanje za učitelje mladih kolesarjev.«

Vsi sodelujoči v projektu smo ob koncu prireditve prejeli kolesarske čelade podjetja Telekom Slovenije. Navdušeni nad zmago in polni novih izkušenj smo se vrnili nazaj na Ptuj, kjer bomo se še naprej trudili varno in aktivno vrteti pedale.

Zapisali: Ana Milošič in Eli Tement, 8. a

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost