“Odštekani legomojstri” na festivalu FIRST LEGO Liga Raziskovalci

FIRST ® LEGO® Liga Raziskovalci je multidisciplinaren in zabaven program izkustvenega učenja in dela, ki je oblikovan tako, da otroci, stari od 6 do 10 let, s pomočjo priljubljenih kock in gradnikov spoznavajo matematiko, naravoslovje, tehniko, računalništvo in informatiko na način, ki je povsem primeren in prilagojen njihovi starosti.

Otroci uporabljajo preprosta orodja LEGO Education WeDo in/ali LE SPIKE Essential (Legokocke, motorček, senzorji itd.), ki jim omogoča, da se z njegovo pomočjo naučijo glavnih prvin programiranja, kar potem prenesejo v vsakdanje življenje. Z uporabo teh setov pri otrocih spodbujamo sodelovalno učenje ter komunikacijske spretnosti. Edukativni seti so zelo motivacijsko naravnani za otroke v prvem in drugem triletju osnovne šole, saj gre za sestavljanje Legokock v različne oblike, nato pa lahko te oblike z uporabo preprostih ukazov v programih WeDo, Scratch sprogramiramo, da se premikajo, kot želimo.

Naši “Odštekani legomojstri” so letos pod mentorstvom Simone Truntič in Darka Zupanca izdelali mojstrovino z naslovom “Rock večer na plaži”, ki so jo nato v soboto, 25. maja 2024, na Festivalu FIRST LEGO Liga Raziskovalci 2024 Mojstrovina v Centru Rog v Ljubljani tudi predstavili. Festival je potekal tako, da so učenci svoj model in plakat svojega popotovanja predstavili pred strokovno skupino in drugo publiko. Učenci so svojo nalogo odlično opravili, saj so bili pohvaljeni  s strani komisije za zelo izviren, domiseln in konstruktorsko dovršen model. Na naši stojnici se je oglasilo veliko tekmovalcev in drugih obiskovalcev, ki so imeli veliko vprašanj, na katere je naša ekipa  z veseljem odgovarjala. Zadovoljni in polni prijetnih vtisov smo vrnili domov.

Zapisali: šolski  novinarji

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost