Prireditev in podelitev priznanj za Junake našega časa

V torek, 21. maja 2024, smo se Olgičarji – prostovoljci udeležili slovesne podelitve priznanj Junakom našega časa, ki je letošnje leto potekala v Kočevju.

Slovenska filantropija je koordinatorica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, v katero je vključenih več kot 1.800 prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom. Prostovoljstvo promovirajo preko podelitve različnih nazivov, kot so tudi Junaki našega časa (prostovoljstvo med šolarji in dijaki).

Na ta dan smo se zjutraj zbrali v jedilnici, si vzeli malico in se odpravili na parkirišče pod gradom. Tam nas je pričakal kombi, s katerim smo se odpravili proti  Kočevju. Malo pred 10. uro smo prispeli na cilj. Najprej smo se odpravili na ogled zelo zanimivega Pokrajinskega muzeja Kočevje. Po končanem ogledu smo se odpravili na slavnostno prireditev “Junaki našega časa”, kjer smo prostovoljci prejeli priznanja. To priznanje je nekakšna zahvala za naše redno sodelovanje v dobrodelnih akcijah. Po zaključeni prireditvi smo se s kombijem odpravili nazaj proti Ptuju, kamor smo prispeli okrog 17. ure.

Za nas je bil ta dan še posebej zanimiv in poln novih dogodivščin.

Zapisali: Vita Mesarec in Zara Vidovič, 7. a 

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost