Obisk na OŠ Đuro Ester v Koprivnici

V petek, 24. maja 2024,  se je ravnateljica, ga. Helena Ocvirk, skupaj z go. Brigito Krajnc in go. Simono Jakomini, odzvala vabilu ravnateljice OŠ Đuro Ester, ge. Sanje Prelogović, iz Koprivnice. Njihova šola je praznovala 65. obletnico obstoja in 180 letnico rojstva dramatika, pisatelja in učitelja  Đura Estra. Ob tej priložnosti so izdali zbornik z naslovom “Budi svoj prijatelj, budi moj prijatelj, Kvalitetna škola i mentalno zdravlje”.

Prireditev je potekala v kulturni dvorani Domoljub v Koprivnici, ki je bila polna obiskovalcev. Prisotni so bili visoki gostje iz mesta Koprivnica in ravnatelji sosednjih osnovnih šol. Skozi prireditev, ki je bila zelo doživeta, so lahko gledalci videli velike uspehe osnovne šole Đuro Ester. V pozdravnem nagovoru je učencem in delavcem šole za obletnico čestitala tudi naša ravnateljica, ki je povedala, da je ta obletnica velik jubilej in da je šola dokazala, da se da s trdim delom, prizadevanjem, dobrim načrtovanjem vizije in skupnim sledenjem ciljem, doseči velike uspehe. Povedala je še, da si želi, da naše sodelovanje in prijateljstvo traja tudi v prihodnje in se morebiti še nadgradi, saj nas to bogati na mnogih področjih.  

Mednarodno sodelovanje med našo šolo in OŠ Đuro Ester iz Koprivnice je eden izmed najstarejših in najuspešnejših primerov šolskega pobratenja. Prijateljstvo in sodelovanje med šolama trajata že 42 let, kar priča o močnih vezeh, ki so se razvile med strokovnimi delavci, učenci in skupnostma obeh mest.

Prijateljstvo med šolama se je torej začelo pred več kot štirimi desetletji, ko sta šoli prvič vzpostavili stik z namenom izmenjave izkušenj in znanj. Skozi leta se je sodelovanje poglobilo in razširilo na številna področja. Redna srečanja, skupni projekti ter številne kulturne in druge aktivnosti so postali stalnica v koledarju obeh šol.

Izmenjave učencev in učiteljev med šolama so ključnega pomena za izmenjavo izkušenj in znanj. Učenci imajo priložnost spoznati nove kulture, jezike in načine poučevanja, kar bogati njihovo izobraževalno izkušnjo in medkulturno razumevanje. Učitelji iz obeh šol sodelujejo pri izmenjavi pedagoških pristopov, metod in praks, kar prispeva k izboljšanju kakovosti izobraževanja.

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in novih skupnih projektov, ki bodo še naprej krepili to dragoceno prijateljstvo.

 

Zapisali: šolski novinarji

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost