Teden Rdečega križa na Olgici

Vsako leto od 8. do 15. maja poteka Teden Rdečega križa Slovenije, ki smo ga tudi letos obeležili na Olgici.  

V sredo, 8. maja 2024, smo izvedli delavnico Rdeči križ za skupino učencev in učenk prvega in drugega razreda. V okviru delavnice so učenci najprej morali po skupinah sestaviti sličice, ki so jih dobili od učiteljice, nato pa še iz črk, ki so jih prejeli, sestaviti besede (tj. sočutje, pomoč, prostovoljstvo, Rdeči križ in prijaznost). Na sličicah so bili med drugim upodobljeni zajček s povojem, medvedek, ki joka, fantek, ki pomaga prijatelju in mnogo drugih. Skupaj so si ogledali vse sličice in besede, ki so jih sestavili, in se pogovorili o njih. Pogovarjali so se tudi o pomoči sočloveku in vsem živim bitjem ter o organizaciji Rdeči križ in njihovem znaku ter kaj le-ta predstavlja. Nato so prebrali zgodbo Križem kapica in si na koncu izdelali svoje zapestnice z znakom Rdečega križa.  

V ponedeljek, 13. maja 2024 pa smo se imeli možnost udeležiti delavnice prve pomoči, ki je bila namenjena vsem učencem od 1. do 9. razreda. Najprej smo se učili oživljati odraslega človeka in dojenčka. Ko smo to osvojili, smo se naučili še zvezati trikotno ruto v primeru poškodbe. Naša tretja naloga je bila pravilna oskrba zvina gležnja.

Na koncu smo še pospravili in se po približno eni šolski uri z veliko novega, predvsem pa koristnega znanja, odpravili domov.  

Menimo, da so takšne delavnice zelo pomembne, saj lahko z ustreznim znanjem pomagamo pri reševanju življenj.  

 

Zapisale: Hana Kmetec, Ema Lah in Tijara Zemljarič, 8. b

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost