Angleška čajanka

V sredo, 17. aprila 2024, ob 17.30, smo sedmošolci priredili angleško čajanko, ki smo jo pripravili v spomin na preminulo kraljico Elizabeto II., ki bi 21. aprila praznovala svoj 98. rojstni dan.

Naše priprave so se začele že v začetku aprila, ko smo pričeli s prvimi vajami. Pri pouku angleščine smo tako vsako učno uro pridno vadili svoja besedila, približno en teden pred čajanko pa smo izdelali še posebna vabila v obliki skodelic. Na dan predstave smo dopoldne imeli generalko, ki je trajala pet šolskih ur.

Ob 17.30 je naprej vse prisotne nagovorila gospa ravnateljica, nato pa se je začelo zares. Prireditev je otvoril Aljaž Alič, ki nam je na svojem violončelu zaigral pesem “We Are Free”. Nato je na oder prišlo vseh šest voditeljev, in sicer Hana Rojs, Andraž Korošec, Zoye Goričan, Rene Krepek, Zara Holc in Brin Svit Vuk. Le-ti so nas skozi celoten večer vodili od točke do točke, hkrati pa nam predstavili marsikatero zanimivost o britanskem kraljevem dvoru, predvsem pa o življenju in delu kraljice Elizabete II.

Do konca večera smo lahko videli kar devet dramatizacij v angleščini in naša prva je nosila naslov “World talent”, v kateri so Neža, Ema, Tjaša, Jaka, Manuel, Tina in Amadej iz 7. a prikazali, kako je naduti filmski igralec med snemanjem filma o Henriju VIII. zvezdniško odvihral s snemanja. Sledil je glasbeni nastop Brine in Katarine iz 7. b, ki sta nam zaigrali skladbo Eda Sheerana “Bad Habits”. Nato je na oder prišla Leila, ki je čudovito odpela pesem “Back to Black” pevke Amy Winehouse. Na odru so jo zamenjali Katarina, Lara, Tara Gracija, Kevin, Žana in Mia, ki so uprizorili igro “Designer Shopping”, v kateri je naduti pop zvezdnik Johnny Noise s svojo asistentko Tracy nakupoval v dizajnerski prodajalni z oblačili. Po nekaj besedah naših voditeljev so na oder prišli Žiga, Nik, Neja, Ema, Kai, Neo in Naja iz 7. c, ki so nam predstavili igro “The Bored King” o zdolgočasenem kralju, ki ga dva otroka razveselita z zabavno igro. Eva Cvetko iz 7. c se nam je kot naslednja predstavila s svojo plesno točko, ki ni navdušila le nas, ampak je navdušila tudi zdolgočasenega kralja. Naslednja točka, ki smo jo predstavili našim staršem, je bila baletna točka Neže Lah Mršek iz 7. a, nato pa so v igri “And … Action!”  Jure, Zara, Živa, Neja, Rosa in Žak iz 7. a pokazali svoje “igralske” talente. V naslednji igri “Meet a Celebrity” so Leila, Zoye, Brina, Jan in Mia iz 7. b v televizijski oddaji predstavili svoje uspešne kariere. Takoj za njimi sta nas na odru razvedrila Gal in Matic iz 7. a, ki sta nam zaigrala na bobne. Na oder so nato prišli Aljaž, Tim, Eva, Neja, Ela, Marko in Nik iz 7. c in nam v igri “In the Wild” prikazali resničnostni šov preživetja v džungli. Po zanimivi igri so na oder prišla dekleta iz 7. b in nam zaplesala na pesem “On the Floor”, ki jo poje Jennifer Lopez. Naslednja igra v angleščini, v kateri so se nerodni tatovi lotili kraje umetniške slike, je nosila naslov “The Gallery of Thieves”, v njej pa so zaigrali Matic, Gal, Zara, Ajda, Amadej in Vita iz 7. a razreda. Sledila je še ena dramatizacija, in sicer “What’s My Job”, v kateri  so Neža, Luka, Maja, Lia, Nia, Mia in Noah iz 7. b poskušali uganiti službo njihove gostje Carly. Po tej točki so nas razvedrili fantje iz 7. c, ki so nam zaplesali eno od najnovejših TikTok uspešnic, nato pa so nas Vid Predikaka, Svit, Vid Širovnik in Nick iz 7. c s svojo igro “It’s Raining Cats and Dogs” popeljali k uri angleščine, kjer so se učili angleške idiome. Na odru se nam je nato predstavil Nik Purg iz 7. c, ki nam je na svoji trobenti zaigral imenitno skladbo, po Nikovi glasbeni točki pa smo si ogledali še kratek posnetek, v katerem sta Ema in Neja iz 7. a pokazali svoje gimnastične trike. Zadnja točka je bila posebno presenečenje, saj smo učenci vseh treh oddelkov skupaj zapeli Rihannino “Diamonds”.

Ob koncu je na oder stopilo vseh šest voditeljev, ki so povabili gledalce, da se še podružijo in si privoščijo angleške sendviče, mafine ter angleški čaj, ki smo jih ponudili na stojnicah.

Zapisali: Zoye Goričan in Maja Kovačič, 7. b

(Skupno 208 obiskov, današnjih obiskov 2)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost