Ogled bibliobusa

V petek, 2. junija 2023, so se učenci od 1. do 3. razreda odpravili na obisk v Knjižnico Ivana Potrča, kjer so si ogledali bibliobus.  

Da ne bi bilo prevelike gneče, so ga posamezni razredi obiskali ob različnih časih. Pot ni bila ravno dolga, saj je ptujska knjižnica tik ob naši šoli, česar smo zelo veseli. Po uvodnem pozdravu so si učenci z zanimanjem ogledali bibliobus. Verjetno ni Ptujčana, ki ne bi poznal bibliobusa od zunaj, saj je  s čudovitimi ptujskimi motivi, ki ga krasijo, najverjetneje najlepši bibliobus v Sloveniji. Naši učenci pa so tokrat dobili priložnost, da si ga ogledajo tudi od odznotraj. Izvedeli so veliko zanimivosti o bibliobusu nad katerim so bili vsi navdušeni. Najbolj so bili presenečeni nad številom knjig, ki jih bibliobus ponuja v izposojo in nad dejstvom, kako lepo so v njem urejene police s knjigami.   

Po ogledu sta jih na vrtu knjižnice zabavala brata Malek, ki sta jim pokazala zanimive in zabavne trike, v katerih so se lahko preizkusili tudi sami. Da pa je bil dan še bolj popoln, so si pripravili pokovko in se posladkali z bonboni.  

Zapisali: Eva Ritonja in Staša Kovačič, 8. b

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost