Angleška čajanka

Po kar štiriletnem odmoru zaradi koronavirusa smo sedmošolci z Olgice v četrtek, 20. aprila, znova pripravili angleško čajanko. Nazadnje so jo aprila 2019 pripravili takratni sedmošolci in s tem počastili kraljičin 93. rojstni dan. V začetku šolskega leta smo se zato tudi mi odločili, da dan pred njenim 97. rojstnim dnem, tj. 20. aprila 2023, pripravimo čajanko. Na žalost je kmalu za tem, 8. septembra 2022, kraljica umrla, zato smo se odločili, da čajanke ne odpovemo, temveč v aprilu pred njenim rojstnim dnem obeležimo njeno izjemno življenje.

Naše priprave so se pričele že v začetku aprila. Pripravili smo posebna vabila v obliki skodelice za naše starše ter skoraj ves mesec pri urah angleščine pridno vadili besedila naših iger. Vse točke smo nato prvič predstavili na  generalki v četrtek dopoldne.

Ob 17. uri istega dne pa se je pričelo čisto zares. Večer je otvoril Miha Kukovec, ki nam je na harmoniko zaigral skladbo ‘The Entertainer’. Nato so na oder stopili naši štirje voditelji, in sicer Nai Kampl, Pia Peršuh, Nuša Arnuš in Blaž Huzjak, ki so lepo pozdravili naše goste in jim skozi celoten večer predstavili marsikatero zanimivost o življenju kraljice Elizabete II.

Prva igra v angleščini je nosila naslov ‘And, Action …’, v njej pa so Hugo Hodnik, Ana Milošič, Ema Ganzer, Samanta Gabrovec, Jaka Senčar in Tin Ozvald prikazali, kako je naduti filmski igralec med snemanjem filma o Henriku VIII. zvezdniško odvihral s snemanja. Sledil je pevski nastop Hane Kmetec, ki nam je zapela pesem Olivie Rodrigo ‘Traitor’. Na odru so jo zamenjali Alessandro Vajsbaher, Brin Žnidarič, Uliana Drach, Bor Mlakar Belšak, Ema Lah, Tijara Zemljarič, Eva Zorec in Niki Simončič, ki so nam v angleški igri pokazali, kako je kralj Conrad svoj dolgčas na kraljevem dvoru v deželi Ugland hitro spremenil v zabavo. Sledila je baletna točka z naslovom ‘Ballet Raindrops’, s katero sta se predstavili Pia Peršuh in Eli Tement. Nato je znova sledila igra v angleščini z naslovom ‘Ready, Steady, Go’ v kateri so se predstavili Miha Kukovec, Nuša Knez, Iva Kustor in Matija Šprah in nam pokazali, kako zelo neučakan voznik tudi sam kaj pozabi. V naslednji igri ‘In the Wild’ smo se preselili v resničnostni šov v džungli, v katerem so sodelovali Eva Zorec, Gal Hlupič, Uliana Drach, Brin Žnidarič, Ema Lah, Bor Mlakar Belšak in Alessandro Vajsbaher. Eli Tement in Ana Milošič sta nas nato razveselili s klavirsko skladbo ‘The Merry Boys Polka’, takoj za njima pa so oder zavzeli vlomilci, ki so nas nasmejali s skečem ‘The Gallery of Thieves’. V galerijo so vlomili Aleksander Kaučevič, Eli Tement, Mina Mahorič in Oskar Kolarič, a so jim načrte prekrižala varnostnika Tai Prosenjak in Matic Kamenšek. O precej drugačnem najljubšem kriminalnem dejanju nam je nato zapela Ajda Rojs v pesmi Olivie Rodrigo ‘Favorite Crime’. V naši zadnji igri v angleščini pa smo se preselili v studio kviza z naslovom ‘What’s My Job?’ v katerem se štirje tekmovalci poskušali ugotoviti poklic posebne gostje Carly. V kvizu so se nam predstavili Ajda Rojs, Tai Cizerl, Hana Kmetec, Jaka Topolovec, Niki Simončič, Urška Moravec in Alessandro Vajsbaher. Kulturni program je zaključila Nuša Arnuš s skladbo Meghan Trainor ‘Like I’m Gonna Lose You’. Naš trud je bil po vsakem nastopu nagrajen z lepim aplavzom naših staršev. Kulturni program se je zaključil z nagovorom naših štirih voditeljev, ne pa tudi čajanka.

Čakali so nas namreč odlični angleški sendviči in pravi angleški čaj, za katere so poskrbeli v naši kuhinji, kot tudi slastni čokoladni mafini, ki so jih spekle naše šestošolke. Ob prigrizkih smo se še malo družili, nato pa se zadovoljni odpravili domov.

 

Zapisali: Pia Peršuh in Ajda Rojs, 7. b

Deli / Share …
(Skupno 288 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost