Tehniški dan za božično-novoletni bazar

V torek, 8. novembra 2022, je na naši šoli potekal tehniški dan za vse učence 1. in 2. ter učence od 6. do 9. razreda.

Medtem ko so se osmo in devetošolci odpravili na predstavitev ptujskih srednjih šol v okviru poklicne orientacije, smo se drugi učenci lotili izdelave izdelkov za božično-novoletni bazar.

Šolski novinarji smo se podali na obisk vseh skupin, ki so pridno ustvarjale. Najprej smo obiskali prvošolčke, ki so izdelovali božične smrekice iz papirja in kartona. Ko smo jih povprašali, kako težka se jim zdi ta naloga, so nam povedali, da je super, zabavna in čisto nič težka.

V drugem razredu so izdelovali škatlice, ki izgledajo kot jelenčki in snežaki iz papirja. Njihov drugi izdelek so bili božički iz papirja, njihov tretji izdelek pa voščilnice. Še posebej so bili veseli, da lahko voščilo napišejo sami.

Šestošolci so ustvarjali v kar treh skupinah, in sicer vsak oddelek zase. Izdelovali so aranžmaje iz storžev, sveč, cimeta, suhih pomaranč, lesa, semen in slanega  testa. V drugih dveh skupinah so ustvarjali še adventne venčke ter obeske iz volne. Tudi oni so nam zaupali, da se imajo zelo lepo in da je delo ne samo zanimivo, ampak tudi zabavno.

Naši najstarejši ustvarjalci danes so bili sedmošolci, ki so prav tako ustvarjali po oddelkih. V 7. a so izdelovali voščilnice iz papirja, lesene božičke in snežake ter steklene svečnike. V 7. b pa so se lotili izdelovanja božičnih škratkov iz volne. Nastali so v dveh različicah, in sicer manjši kot okraski za novoletno jelko ter večji kot božično-novoletna dekoracija.

Tudi letos je bil naš prvi ustvarjalni tehniški dan zelo uspešen, saj je nastalo veliko lepih izdelkov, ki jih bomo ponudili na božično-novoletnem bazarju ob dnevu šole.

 

Zapisali: Nuša Arnuš in Mina Mahorič, 7. a, Tai Cizerl, 7. b

Fotografije: Bor Mlakar Belšak in Brin Žnidarič, 7. b

(Skupno 361 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost