Valeta 2022

Kot za vse generacije devetošolcev pred nami, smo se tudi mi noro veselili enega najpomembnejših dnevov v šolskem letu, valete seveda.

V torek, 14. junija 2022, smo se ob 17.00 vsi devetošolci in devetošolke zbrali v šolski telovadnici in nestrpno pričakali naše, za nas najpomembnejše goste, starše, sorojence, stare starše in seveda naše učitelje ter učiteljice. Prireditev, na katero smo se zadnje pol leta intenzivno pripravljali, se je pričela ob 17.30. Led je za nas prebil naš plesni učitelj, Jernej Brenholc, ki je pozdravil vse prisotne in nas na humoren, a profesionalen način vodil skozi najrazličnejše latino in standardne ritme. Otvoritev plesnega dela prireditve smo, kot je sedaj že tradicionalno na valetah, namenili četvorki, v okviru katere smo se predstavili v treh slikah. Nato smo se zavrteli v ritmih valčka, se dokazali v korakih bluesa, sambe, discoswinga in free styla, v okviru katerega smo poskrbeli za smeh in zabavo. Nekaj plesnih korakov smo zaplesali tudi v krogu, ob tem pa zamenjali svojega plesnega partnerja, kar nam je predstavljalo precejšen izziv, ki smo ga prav tako uspešno prestali. Naš plesni učitelj je dejal, da odlično!

Plesni poslastici je sledila oddaja, ki smo jo pripravili devetošolci z našima razredničarkama, Ksenijo Kovačič Žižek in Darjo Šprah, poimenovali pa smo jo kar »V torek zvečer«. V čevlje voditeljev smo stopili Neja Gajzer, Emma Sartor, Nina Markež, Alen Nikl, Matjaž Alič in Vid Zagoranski. Oddajo smo popestrili z glasbenimi točkami, v katerih so blestele Ela Holc, Lina Malinger, Tara Kloar, Emma Sartor, Neja Gajzer, Nel Cartl, Darma Fenos, Nina Markež in šolski band Glasbene mašine. Glasba, s katero smo postregli, je bila vrhunska! Prav tako smo se devetošolci odlično izkazali v vlogi tabornikov, kjer so nas nasmejali Zala Raušl, Maj Mahorič, Darma Fenos in Vid Zagoranski. Kljub temu da smo še na začetku svoje poti, pa devetošolci zelo dobro vemo, kateri poklic je dandanes precej dobičkonosen. Ne veste? Še razmišljate? Vam pomagam? Ja, influencerstvo. V svet influencerjev nas je popeljala Zala Raušl, v družbi svojih sledilk Tie Šarac in Alise Leber. V okviru oddaje smo se nasmejali ob kroniki generacije ter ob predstavitvah devetošolcev in devetošolk, ki so potekale na malce začinjen način, le-ta pa je obiskovalcem privabil nasmeh na obraz.

Devetletno krojenje osnovnošolske pravljice ne bi bilo tako uspešno brez naših učiteljev in učiteljic, brez naših razredničark, drugih delavcev šole in seveda brez kapitanke naše ladje »Olgice« gospe ravnateljice, Helene Ocvirk. Vsem smo namenili besede zahvale, ki so bile iskrene in tople. Kot češnjico na torti pa smo nagovorili tudi naše starše, ki so nam vsa leta stali ob strani, nas bodrili, nam prisluhnili, ko smo imeli težave, se smejali z nami, ko smo bili srečni, skratka tisti, ki dihajo z nami in za nas. Dragi naši starši, hvala vam!

Nastopil je uradni del valete, v katerem sta naši razredničarki, gospa knjižničarka in ravnateljica razglasili zlate bralce, zlate odličnjake, devetošolce in devetošolke, ki so se še posebej izkazali na kulturnem, humanitarnem in športnem področju. Tako zelo uspešni smo bili, da so nas od aplavziranja bolele kar dlani. Brez »naj kulturnice/naj kulturnika, naj športnika/naj športnice in naj učenca/naj učenke« generacije na Olgici pa res ne gre. Imenovani so bili tudi učenci, ki so bili najuspešnejši med uspešnejšimi Olgičarji. Naj kulturnici generacije 2013–2022 sva postali Emma Sartor in Neja Gajzer, naj športnik generacije je Alen Nikl, za naj učenca generacije pa sva bila razglašena Matjaž Alič in Neja Gajzer. Gospa ravnateljica, Helena Ocvirk, je prav tako razglasila, kdo v mestni občini je med vsemi devetošolci in devetošolkami postal naj učenec oz. naj učenka Mestne občine Ptuj. In ta laskav naslov sem si prislužila jaz, Neja Gajzer.

Kot piko na »i« smo prireditev zaključili z našo himno, himno generacije 2013–2022, z naslovom »Zgodba o prijateljstvu«.

Ker je bila prireditev nabita s čustvi sreče, zadovoljstva, a hkrati žalosti zaradi slovesa, ni manjkalo niti solz. Vendar so to bile solze, ki govorijo same po sebi, ki ne potrebujejo prevoda, ki ne potrebujejo besed.

Olgica nam je bila devet dolgih let naš drugi dom. In kje je lepše kot doma? Žal se moramo danes od svojega drugega doma posloviti. S solzami v očeh te zapuščamo, naša draga Olgica, saj moramo naprej, novim zmagam naproti. A vedi, da te bomo za vedno nosili v srcu, kamorkoli nas bo pot zanesla, bo Olgica v naših srcih živela naprej. Tukaj smo stkali prva prijateljstva, našli prve simpatije, si nabrali veliko znanja na najrazličnejših področjih. Vedi, draga Olgica, da si dobro opravila svoje delo! Dala si nam znanje, naučila si nas, katere vrednote štejejo, pokazala si nam, kako biti prijatelj in da smo drug za drugega in eden za vse močnejši. Hvala ti in vse dobro vsem na naši Olgici!

Zapisala: Neja Gajzer, 9. b

Za prenos fotografij originalne ločljivosti kliknite tukaj!

(Skupno 1.869 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost