Tekmovanje robotika 2022

V četrtek, 21. 4. 2022, se je v Šolskem centru Ptuj odvijalo tekmovanje robotike. Cilj tekmovanja je bilo sestaviti in programirati robota, ki sledi črni črti, prečka in se izogiba oviram ter žogice spravi do določenega prostora v škatli (¨reševanje poškodovancev¨). Iz naše šole sva se tekmovanja udeležili dve ekipi. Prva ekipa, ki sta jo sestavljala Andraž Mršek in Matej Mlakar Belšak iz 8. razreda, je tekmovala pod imenom Perfektni roboti, drugo ekipo sva sestavljala jaz, Matjaž Habjanič, in Nace Kolar iz 7. razreda, poimenovala sva se Olgica 1.

Ob 8.20 smo se zbrali v novi učilnici za tehniko in se ob približno 9.00 odpravili iz šole. V Šolskem centru so nas lepo sprejeli, za nas, tekmovalce, so pripravili tudi malico in kosilo. Kar takoj po prihodu smo se lotili svojega dela – reprogramiranja in sestavljanja robotov. Odvijala sta se dva kroga tekmovanja in zmagovalna ekipa je bila tista, katere robot je prišel najhitreje do cilja.

Obe skupini iz Olgice sva se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo potekalo v torek, 17. 5. 2022, v prostorih Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru.

Zapisal: Matjaž Habjanič, 7. a

(Skupno 255 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost