Mladi čebelarji z Olgice na sejmu “ApiSlovenija”

V soboto, 12. marca 2022, smo se v okviru RAP dejavnosti “Čebelica, moja prijateljica” udeležili sejma ApiSlovenija v Celju. Mladim čebelarjem Olgice in učiteljicama Darji Brlek in Barbari Majhenič so se pridružili tudi iz Čebelarskega društva Ptuj, ki je poskrbelo ne samo za strokovno vodstvo, ampak nam je tudi omogočilo brezplačni avtobusni prevoz. Za brezplačne vstopnice pa je poskrbela Čebelarska zveza Slovenije, za kar smo obema izjemno hvaležni.

Izlet se je začel zelo lepo, saj nas je zjutraj pozdravilo  že skoraj čisto spomladansko sonce, za dodatno veselje pa je poskrbel  balon na vroč zrak, ki je priletel nizko mimo nas in kar naenkrat so iz košare balona začele »deževati« lizalke in bonboni.

Podali smo se na avtobus in že smo se odpravili proti Celju. Ko smo prispeli, smo se razdelili v dve  skupini in vsaki sta se pridružila dva čebelarska strokovnjaka. Na sejmu smo izvedeli veliko zanimivosti in posebnosti o čebelah in si seveda lahko tudi kaj kupili. Zaupam vam lahko tudi zanimivost, ki sem jo izvedel: Slovenci smo eni najboljših čebelarjev na svetu. Imamo tudi svojo priznano vrsto čebele, kranjsko sivko.

Učenci smo lahko poskusili različne in nove vrste medu, npr. med z ameriškim slamnikom, med z rdečo peso …

Ko smo končali z ogledom, smo se odpravili proti avtobusni postaji. Ker smo imeli še nekaj časa, smo šli na sprehod po mestu.

Polni čudovitih vtisov smo se z avtobusom pripeljali na Ptuj, kjer so nas že čakali starši. Vsem je bil sejem zelo všeč.

Tudi vas, bralce, vabimo v čebelarski krožek, kjer si boste nabrali izkušenj in mogoče tudi sami kdaj postali čebelarji.

Zapisal mladi čebelar: Nace Kolar, 7. a

(Skupno 174 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost