Humanitarna akcija za ukrajinske otroke

»MAJHNA DEJANJA – VELIKO SRCE«

Na Olgici spodbujamo učence k skrbi za sočloveka, še posebej kadar je v stiski in potrebuje pomoč.  Učenci se zavedamo, da je v ukrajinski vojni veliko ljudi izgubilo svoje domove in premoženje, zato smo se odločili, da organiziramo humanitarno akcijo za ukrajinske otroke, ki v teh dneh prestajajo vse, česar ne privoščimo nikomur.

Zbiralna akcija je trajala v šoli od ponedeljka, 7. marca 2022, do petka, 11. 3. 2022. Sklicali sta jo učiteljica Tonja Kolar in svetovalna delavka Mateja Simonič. Učenci smo lahko darovali hrano, ki se ne pokvari (testenine, suho sadje, otroško hrano, mleko v prahu …), vodo v plastenkah, oblačila in obutev za otroke in mladostnike, higienske pripomočke (milo, detergenti, plenice …) ter odeje in spalne vreče.

Na prostovoljsko akcijo se je odzvalo ogromno učencev, vsak po svojih močeh. Vsak dan se je v pisarni šolske svetovalne delavke znašlo veliko stvari, zato smo morali začeti nositi prispevke v staro tehniško učilnico.

V petek, 11. 3. 2022, smo učenci prostovoljci in nekateri učitelji zbrane izdelke sortirali in jih zložili v več kot 30 škatel, ki smo jih označili z napisom v slovenščini, angleščini in ukrajinščini. Zbrane izdelke smo s kombijem dostavili v Perutnino Ptuj, kjer prav tako zbirajo prispevke za prebivalce Ukrajine.

Z zbiralno akcijo smo Olgičarji ponovno dokazali, da imamo velik čut za sočloveka v stiski in da je nesebična pomoč sočloveku ena izmed najpomembnejših vrednot v našem življenju.

Zapisali šolski novinarki: Zaja Postružnik in Emma Sartor

(Skupno 300 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost