Tehniški dan za učence od 1. do 9. razreda

Božično-novoletni prazniki so tik pred vrati, zato smo tudi na Olgici že v predprazničnem vzdušju. V torek, 30. novembra 2021, smo imeli tehniški dan za učence vseh razredov, na katerem smo ustvarjali izdelke za božični bazar.

Učenci od 1. do 3. razreda so izdelovali voščilnice, lanterne in okraske za novoletno jelko. Za svoje izdelke so zraven papirja potrebovali še das maso, les in volno.

V četrtem razredu so se preizkusili v izdelavi snežnih krogel, v petem razredu pa so iz das mase izdelovali okraske za novoletno jelko in svečnike  ter voščilnice.

Učenci od šestega do devetega razreda smo imeli različne delavnice, pri katerih smo bili razdeljeni v skupine.

Šestošolci smo izdelovali novoletne aranžmaje in voščilnice, naša skupina pa je imela nalogo pripraviti prispevek za spletno stran o poteku današnjega tehniškega dne.

V sedmem razredu so se prav tako lotili izdelave božičnih in novoletnih okraskov. Izdelali so tudi čudovite božične venčke in volnene kape, ki jih lahko uporabite kot okraske na božičnem drevescu.

V osmem razredu so se tudi lotili izdelave voščilnic, izdelovali pa so še svečnike in snežake iz volne.

Devetošolci so se preizkusili v izdelavi volnenih mil in izdelovanju snežink iz vatirnih palčk, naredili pa so tudi lepe lesene obeske.

Tudi današnji tehniški dan je minil kot bi mignil. Učenci so nama povedali, da so se pri ustvarjanju zelo zabavali, prav tako pa smo uspeli izdelati čudovite izdelke.

Sedaj ste na vrsti vi. Naše izdelke boste lahko kupili na božičnem bazarju. Z vašim denarnimi prispevki, ki bodo namenjeni za šolski sklad, pa boste pomagali številnim učencem.

Zapisali: Hana Kmetec, 6. b, in Mina Mahorič, 6. a

(Skupno 490 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost