Nagradna ekskurzija v slovensko Primorje

V torek, 8. junija 2021, smo se učenci od 7. do 9. razreda, ki smo uspešno zastopali našo Olgico na najrazličnejših področjih iz znanja, kulture in športa, odpravili na nagradno ekskurzijo v ˝tople˝ kraje. Ko smo bili še manjši, smo ob prvem pogledu na to naravno lepoto z veseljem vzkliknili – morjeee! Ja, to je bila naša destinacija; morje, natančneje Koper.

Ob 6. uri zjutraj smo z avtobusom odrinili s parkirišča pod gradom na Ptuju in se odpeljali proti naši majhni, a prelepi slovenski obali. V dopoldanskih urah smo se že sprehodili po Luki Koper, kjer nas je vodič seznanil z najrazličnejšimi vrstami ladij in kako le-te delujejo. Izobraževanje smo nadaljevali ločeno v dveh skupinah v Pokrajinskem muzeju in Centru eksperimentov, kjer smo sodelovali v številnih delavnicah. Vse delavnice so bile usmerjene na področje fizike in astronomije, in sicer kako posamezniku na zabaven način približati ti dve področji. In moram priznati, da je bilo resnično precej zabavno! Sledil je sproščen sprehod skozi mesto Koper in na naše veselje smo se ustavili pri obali, kjer so nekateri celo zaplavali. Ta sproščeni del dneva je vedno češnja na torti, ki zaokroži ves dan v prelepo doživetje.

Ker pa je ekskurzija bila načrtovana le za en dan, smo se morali pravočasno podati proti domu, saj smo načrtovali vrnitev okoli 19. ure na parkirišču pod Ptujskim gradom. V duhu, kot je bil ves dan, je bil tudi zaključek tega prijetnega dne, ki smo ga smeli nekateri Olgičarji preživeti malce drugače, ne pa v šolskih klopeh kot običajno. Mislim, da smem v imenu vseh izletnikov izreči en velik HVALA za to prelepo izletniško doživetje!

Zapisala: Neja Gajzer, 8. b

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost