Tehniški dan

 

V sredo, 29. januarja 2020, je na Olgici za vse razrede potekal tehniški dan.

Učenci 8. in 9. razreda so se v okviru poklicne orientacije odpravili na ptujske srednje šole. Učenci od 1. do 7. razreda pa smo imeli pustne delavnice, kjer smo izdelovali pustno dekoracijo, maske in različne rekvizite.

Mlajši učenci (1., 3. in 4. razred) so iz šeleshamra, krep in kolaž papirja, papirnatih krožnikov ter pisanih trakov izdelovali pisane klovne.

V 2. razredu so nastali različni kurenti iz časopisnega in kolaž papirja ter pisanih trakov, ki krasijo njihovi dve učilnici.

V 5. razredu so ustvarjali beneške in afriške maske. Material za njihovo ustvarjanje sta predstavljala les in glina. Maske so na koncu še prebarvali z akvarelnimi barvami.

6. in 7. razredi smo se glede na temo delavnice po učilnicah razdelili v skupine. Izdelovali smo raketo, planetarij, modele DNK, molekule, teleskop, lupe, obrazne in abstraktne maske.

Pri delu so uporabljali barvni papir, karton, rafijo, plastenke, stiroporne krogle, lesene palčke, vedra, tulce, les, stara ličila, odpadno embalažo, tempera in akrilne barve, barve v spreju in lepilo.

Nastali so čudoviti izdelki. Ob tem smo se zabavali, hkrati pa naučili tudi kaj novega.

Štirje šestošolci smo imeli vlogo novinarjev, da smo vso delo spremljali in o njem poročali v besedi ter sliki.

Zapisali šolski novinarki: Klara Gabrovec in Nina Kekec, 6. b

1. do 7. razred

8. in 9. razred

(Skupno 578 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost