Na obisku pri županji

Letos mineva 30 let, odkar je Generalna skupščina Združenih narodov sprejela Konvencijo o otrokovih pravicah, v kateri je eno izmed štirih prednostnih področij pravica do participacije. Ker so v lokalni skupnosti želeli okrepiti povezanost med otroki in županjo, so se odločili, da bodo odprli vrata mestne hiše za najmlajše občane in občanke Ptuja.

V petek, 7. junija 2019, je v Mestni občini Ptuj potekal Dan odprtih vrat. Povabljeni so bili učenci 5. razreda in otroci ptujskih vrtcev. Ker so bili naši petošolci ta dan na zaključni ekskurziji, sta našo šolo, v spremstvu učiteljice Lidije Žmavc, zastopala tretješolca Iva Kustor in Oskar Kolarič.

Županja jim je najprej razkazala mestno hišo, nato so si lahko ogledali poročno dvorano. Tam jim je županja predstavila naloge in delovanje občinske uprave ter mestnega sveta. Otroci pa so njej predstavili svoja mnenja in ideje, ki se jim zdijo pomembna v obdobju odraščanja v okolju, kjer živijo.

Učenci so od županje prejeli tudi darilca, in sicer glineni obesek, ki predstavlja 1950. obletnico prve pisne omembe Ptuja. Nato so se učencem pridružili otroci iz Vrtca Ptuj, ki so županji zapeli Županjino pesem, ona pa jih je v zahvalo pogostila s sladoledom. Po obisku mestne občine so se naši učenci odpravili še v Ptujsko grajsko tiskarno.

 

Zapisala učenka IP-TISK: Kaja Golob, 7. b

(Skupno 427 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost