EKO tabor – 1.r

Eko tabor zadnji 3. dan

Zadnji dan našega tabora se je pričel pestro. Pred zajtrkom smo slekli postelje, pospravili svoje stvari in pripravili prtljago za odhod. Po zajtrku sta sledili dve zanimivi dejavnosti. Preizkusili smo se v lokostrelstvu in premagovanju ovir v naravi. Preden smo se odpravili proti domu, smo se okrepčali še z zadnjim kosilom. Z avtobusom smo se odpeljali proti domu, kjer so nas pričakali starši.

Na taboru smo uživali in pridobili veliko novih izkušenj. 

prvošolci z učiteljicami

 
EKO-tabor 2. dan
 
Zjutraj, ko smo odprli očke, nas je na Svetem Duhu na Ostrem Vrhu pozdravilo prekrasno jutro. Polni pričakovanj smo se odpravili na kmetijo, ki je v lasti doma, kjer smo nameščeni. Pred jahanjem konjev smo jih morali najprej pokrtačiti in pripraviti. Bilo je zelo zabavno, saj smo mnogi to počeli prvič.

Da bomo uspešni v preživetju v naravi, smo se naučili postaviti čisto pravi bivak. Popoldanski čas smo namenili ustvarjanju in domišljiji. Postali smo mladi tehniki in ustvarili lesene kazalke, ki nam bodo lepšale bralne urice. Nismo pa pozabili na gozdne škratke, katerim smo zgradili hiške, da ne bodo imeli težav v bližajoči se zimi.
Ker smo si z večerjo napolnili baterije, smo se odpravili v Avstrijo in Avstrijcem “odtujili” štiri čisto ta prave jurčke in to v trdi temi. 
Predvidevamo, da bo jutri za kosilo “pilz Suppe”.  Pred sladkim spanjem pa še “pižama party” in pravljica za lahko noč.
prvošolci Olgice z učiteljicami
 
 
EKO-tabor 1. dan
 
Prvošolci smo se že komaj drugi mesec obiskovanja šole, vsi nasmejani in dobre volje ob 9. uri odpeljali z avtobusom v CŠOD Škorpijon, kjer nas bo večina preživela prvič tri dni brez staršev. Že prvi dan smo se naučili pripraviti in zakuriti ogenj, se dobro najedli, si sami postiljali postelje, nadgradili odnose s teambuilding igrami, se preizkusili v skupinskih igrah in se v trdi temi z lučkami odpravili gozdnim dogodivščinam naproti.
Kljub temu, da smo vsi načrtovali nočne pustolovščine, nas je vse že pred 21.30 premagal spanec.
 
prvošolci Olgice z učiteljicami

(Skupno 821 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost