Angleška čajanka

Ker imamo sedmošolci zelo radi angleščino, smo se odločili, da 18. aprila 2019, pripravimo angleško čajanko ob rojstnem dnevu kraljice Elizabete II, ki ga praznuje 21. aprila. Na čajanki, ki smo jo pripravili v šolski jedilnici in na katero smo povabili starše, smo se predstavili s posebnim kulturnim programom v angleščini.

Priprave so se začele že v začetku aprila, še posebej intenzivne vaje pa smo imeli v četrtek dopoldne. Ob 17.uri, oziroma ob 16. uri po britanskem času, se je naša angleška čajanka pričela s Kajetanovo izvedbo pesmi skupine Queen Bohemian Rhapsody. Nato so na oder stopili naši štirje voditelji in sicer Aša, Timotej, Teja in Nik, ki so najprej vse lepo pozdravili, nato pa so nam med napovedmi posameznih točk zaupali veliko zanimivosti o angleški kraljici Elizabeti II. V kratki dramski točki And… Action so nam Marko, Jana, Anja, Rok in Ela iz 7. a pokazali, kako je naduti filmski igralec med snemanjem filma o Henriku VIII, zvezdniško odvihral s snemanja. Sledila je točka 7. b z naslovom The Bored King, v kateri so se nam predstavili Kajetan, Tristan, Žaš, Lixin, Tea, Filip, Taj in Nejc. Pokazali so nam, kako je kralj Conrad svoj dolgčas na kraljevem dvoru hitro spremenil v zabavo. Sledilo je še nekaj glasbe in plesa. Najprej sta se s pesmijo Girls Like You na bobnih in kitari predstavila Rok in Matic iz 7. a, nato pa smo Kaja, Ela, Teja in Eva pokazale nekaj svojih hip hop korakov. Z zabavnim skečem z naslovom Ready, Steady, Go! so nas nasmejali Jaša, Ela, Timotej, Ajla in Lara iz 7. a, s točko What’s My Job? pa smo se nato predstavili še učenci 7. b, in sicer Kaja, Ela, Nejc, Lea, Eva in Evan. Preselili smo se v televizijski studio zabavnega kviza, v katerem so tekmovalci ugibali poklic gostje po imenu Carly. Iz studia pa so nas nato učenke in učenci 7. a popeljali v galerijo. Predrzni tatovi iz igre Gallery of Thieves,  Nejc, Jaša, Bruno in Tim, so poskušali ukrasti znamenito impresionistično umetnino, a sta jim načrte prekrižala varnostnika muzeja, Brina in Anej. Čajanko je z zvoki violončela zaključil Kajetan, tokrat s pesmijo Tarantella.

Po končanem kulturnem programu smo vsi uživali ob angleških sendvičih, ki so jih za nas pripravili v šolski kuhinji, in slastnih čokoladnih muffinih, ki so jih spekle učenke dejavnosti Lonček, kuhaj!. Seveda pa ni manjkal niti pravi angleški čaj.

Na čajanki smo zelo uživali in se še naučili kaj novega o kraljici Elizabeti II, verjamemo pa da so bili enakega mnenja tudi naši gledalci.

 

Zapisala učenka IP-TISK: Kaja Golob, 7. b

(Skupno 517 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost