Atletski športni dan za učence od 6. do 9. razreda

V četrtek, 11. aprila 2024, smo imeli učenci od 6. do 9. razreda 4. športni dan, ki je bil atletsko obarvan, saj smo morali zbrati podatke za športno-vzgojni karton. Podatke so istega dne zbirali tudi učenci nižjih razredov.

Zbrali smo se v šoli, in sicer vsak razred ob točno določeni uri. Najzgodnejši ta dan smo bili sedmošolci, ki smo se zbrali že ob 7.50 in se kar takoj odpravili na atletski stadion. Takoj po prihodu tja smo se najprej ogreli z atletsko abecedo,  za tem pa sta nas že čakala prva dva teka, in sicer tek na 60 in 600 m. Ko smo odtekli, smo imeli premor za malico, nato pa smo se že pripravili za skok v daljino in met vortexa. Po opravljenih vseh štirih disciplinah smo zavili do fitnesa na prostem pri OŠ Mladika, kjer smo opravili nekaj vaj za moč. Ob koncu športnega dneva smo se odpravili do šole in se še družili na šolskem dvorišču. Tudi učenci 6., 8. in 9. razreda so na atletskem stadionu opravili vse štiri discipline, medtem ko so se druge športne dejavnosti nekoliko razlikovale (nogomet, ples, fitnes).   

Kljub sicer pregovorno muhastemu aprilskem vremenu smo imeli zelo topel in sončen dan, ki smo ga dopolnili z odličnimi rezultati za letošnji športno-vzgojni karton. 

Zapisali: Zara Rižnar in Živa Grdiša, 7. a

(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov 7)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost