Prireditev za starše učencev od 6. do 9. razreda

V četrtek, 27. marca 2019, smo učenci od 6. do 9. razreda pripravili posebno prireditev posvečeno našim mamam in tudi očetom.

Skozi prireditev sta nas popeljala Mojca Pulko in Matija Papdi, ki sta vse najprej lepo pozdravila, nato pa sta k mikrofonu povabila gospo ravnateljico.

Najprej se nam je predstavil mladinski pevski zbor s pesmijo Dan ljubezni, nato pa je sledil filmček, ki so ga pripravili učenci  8. b. V njem so nam pokazali, kako je vabilo za prireditev potovalo do mam. Dekleta iz 6. a so za starše pripravila plesno točko, fantje pa kratek skeč. Med njihovim in tudi nastopi drugih učencev smo lahko na platnu spremljali diaprojekcije s fotografijami učencev danes in ko so bili še čisto majhni, zraven pa smo lahko prebrali tudi lepe misli, ki so jih učenci namenili svojim staršem. Po vnovičnem nastopu pevskega zbora, ki je tokrat zapel pesem Moja dežela, so se gledalcem predstavili učenci in učenke 6. b, ki so nam na zabaven način pokazali svojo “zgodovino”, točko pa so popestrili s skečem in plesno točko. Učenke in učenci 7. b smo zdeklamirali nekaj prečudovitih verzov o mamah, dekleta pa smo pripravila tudi živahno plesno točko. Za nami je sledil še en nastop pevskega zbora, in sicer s pesmijo Ne čakaj na maj. Učenke in učenci 9. a so se nam predstavili z zelo zabavno točko o Povodnem možu in Urški. V 8. a so za prireditev pripravili kratek filmček, v katerem so nam prikazali, kako se v njihovem oddelku razlikujejo odmori danes od tistih pred osmimi leti. S glasbeno točko nas je nato navdušil naš šolski band Glasbene mašine, na koncu pa so na oder stopili še učenci in učenke 7. a, ki so skupaj zapeli pesem Dan ljubezni. V drugi polovici pesmi so se jim pridružili še devetošolci.

Čisto ob koncu smo vsi učenci odgovorili na vprašanje, ki je bila rdeča nit te prireditve, in sicer “A veš, koliko te imam rad?”. Naš odgovor je bil: “Do lune in nazaj!”

Po prireditvi smo našim mamam podarili drobno pozornost, in sicer ročno narejeno dišeče milo, nato pa smo se skupaj z njimi in očeti veseli in polni lepih vtisov nasmejano odpravili domov.

Zapisala učenka IP-TISK: Kaja Golob, 7. b

(Skupno 569 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost