London (14.3.2013)


LONDON 2013

No, pa smo dočakali tudi mi. Prišel je 14. marec, na katerega smo nestrpno čakali in odštevali dni že od začetka šolskega leta. Čas je bil, da smo se tudi mi, letošnji učenci 8. razredov, odpravili v London. 

Zbrali smo se na parkirišču pod gradom ob 7.20, kjer nas je čakal avtobus, naša učitelja g. Vojko Jurgec in ga. Ksenija Kovačič Žižek ter naš vodnik g. Gregor Majnik. Poslovili smo se od naših staršev in se zapeljali do OŠ Mladika, kjer se nam je pridružila skupina njihovih učencev, nato pa smo se skupaj odpravili proti zagrebškem letališču. Ko smo prispeli na letališče, smo najprej pojedli malico, nato oddali kovčke in se počasi odpravili na letalo. To je bila ena izmed naših prvih dogodivščin, saj so nekateri na letalu sedeli prvič. Ob 13.00 uri smo prispeli na letališče Gatwick. Pobrali smo kovčke in se z avtobusom odpeljali proti Londonu. Prtljago smo odložili v hotelu in naša avantura se je začela. Na programu za prvi dan smo imeli ogled mesta in znamenitosti kot so Tower Bridge, Buckingham palace, Big Ben in zvečer še “polet” z znamenitim London Eye-m, kjer so nas presenetili z ogledom 4D kina o Londonu. Seveda ne smemo pozabiti še na večerjo. Vsi smo brez pomislekov odhiteli v Mcdonald’s, po nekaj obrokih pa ugotovili, da v Londonu obstaja še tudi boljša hrana. Nekateri smo poskusili njihov znani fish&chips, ki smo ga pojedli v restavraciji v centru Londona in zato zanj odšteli celo premoženje. Kdo od nas bi si mislil, da je treba plačati tudi mizo, pogrinjek in napitnino? Po večerji smo se kar peš odpravili proti hotelu. Imeli smo srečo, da do hotela ni bilo daleč, saj je bil blizu centra mesta. V hotelu smo se razdelili v sobe, uredili svojo prtljago in se POČASI odpravili “spat”. Bili smo polni novih dogodivščin in doživetij.

Naslednjo jutro je bilo treba hitro vstati, pojedli smo zajtrk in se s podzemno železnico odpeljali proti Greenwichu. Ogledali smo si ničelni poldnevnik, observatorij in se odpravili naprej na jezikovno-gledališko delavnico Mamma Mia, kjer so nas pričakali pravi gledališki igralci. Na programu smo imeli še ogled transportnega muzeja, na kratko smo se sprehodili skozi China Town, West End & Covent Garden, odšli na večerjo v japonsko restavracijo ter poskusili sushi, zvečer pa v gledališče, kjer smo si ogledali čisto pravi musical Mamma Mia. V poznih urah smo se vrnili v hotel in se odpravili spat.

Naslednji dan smo spet hitro vstali, pozajtrkovali in se odpravili na ogled kraljevega Londona. Videli smo rezidenco ministrskega predsednika – 10, Downing Street, se sprehodili skozi        St James’s park in se s podzemno železnico odpeljali eni na ogled National History Museum, drugi pa Science Museum. Sledil je čas za kosilo in nakupovanje spominkov. Ker smo bili pridni, nam je ostalo še nekaj  časa, zato smo si ogledali peron 9 ¾ iz filma Harry Potter. Proti koncu našega dneva nas je čakal še ogled muzeja voščenih lutk Madame Tussauds in še večerja v Pizza Hut-u. S podzemno železnico smo se odpeljali proti hotelu, kjer smo si pripravili kovčke. Skrbno smo spravili vse spominke in darilca, ki smo jih kupili za naše družine ter se odpravili v postelje, saj smo morali vstati zelo zgodaj.

Po kratkem počitku nas je pred hotelom pobral avtobus, nas še zadnjič popeljal po Londonu in počasi do letališča Stansted. Poslovili smo se in odleteli v Slovenijo. Na letališču Jožeta Pučnika nas je pobral avtobus in nas zapeljal v naše domače, majhno mesto Ptuj. Na parkirišču pod gradom so nas že nestrpno čakali starši, da nas spet objamejo. Poslovili smo se in se vsak zase odpravili proti domu.

Imeli smo se res SUPER, saj je London neverjetno, veliko, lepo in zanimivo velemesto. Tega izleta ne bomo nikoli pozabili.

Ivana Ilec, 8. b 

{gallery}galerija_12_13/2013_03_14_London{/gallery}


 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost