Prvi športni dan

Že v prvem tednu pouka je naša šola izvedla eno od treh delovnih sobot v tem šolskem letu. V soboto, 8. septembra 2018, smo se namreč učenci od 1. do 9. razreda skupaj z učitelji v okviru 1. športnega dne udeležili 24. ptujskega športnega vikenda.

Zjutraj smo se zbrali v svojih matičnih učilnicah, kjer smo se seznanili s potekom dneva in pojedli malico. Nato smo se skupaj odpravili proti ptujskim mestnim stadionu, kjer smo se najprej na igrišču z umetno travo razgibali pod vodstvom Šole zdravja Ptuj.

Po ogrevanju se je vsak razred odpravil na eno od aktivnosti, ki so bile predstavljene. Devetošolci smo se najprej odpravili na fitnes, kjer smo preizkusili svojo vzdržljivost in moč na različnih napravah, s katerimi smo si dobro utrdili mišice. Kasneje smo se preizkusili v veslanju s kajaki, ki so jih v ogromnem bazenu napolnjenem z vodo predstavili člani ŠD Pure Sport v sodelovanju s Kajakaško zvezo Slovenije. ŠD Beefit nas je na igrišču z umetno travo dodobra razgibalo ob veselih in hitrih ritmih zumbe. Na košarkarskem igrišču smo pod vodstvom KK Ptuj in KK Drava Ptuj pokazali svoje košarkarsko znanje, na igrišču z umetno travo pa smo se dobro prepotili ob metanju frizbija pod vodstvom Ptujske legije – Ultimate Ptuj.

Nekateri razredi so se med tem preizkusili še v nekaterih drugih športnih panogah, med drugim v vadbi na veslaških simulatorjih, testu hoje, mali odbojki, plezanju, namiznem tenisu in številnih drugih. Seznanili smo se lahko še z delom policije in gasilcev, ki so se predstavili s svojimi vozili in policijskimi konji. Za otroke so bili na igrišču postavljena napihljiva igrala, na katerih smo uživali tudi nekateri starejši učenci.

Kljub temu, da smo morali v šolo v soboto, nam na koncu ni bilo nič žal, saj smo se nadvse zabavali.

 

Zapisali šolski novinarki: Nina Janžekovič in Zara Šoštarič, 9. a

1. – 3. razred

4. – 6. razred

7. – 9. razred  

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost