Tradicionalni slovenski zajtrk in naravoslovni dan

V petek, 17. novembra 2017, smo imeli vsi učenci Olgice naravoslovni dan. Začel se je ob 8.20, in sicer s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Učenci od 1. do 5. razreda so zajtrkovali v učilnicah, pri čemer so se naučili pripraviti pogrinjek, prav tako pa so spregovorili o bontonu pri jedi in kulturnem uživanju hrane. Starejši učenci, tj. učenci od 6. do 9. razreda, smo zajtrkovali v jedilnici. Na zajtrku se nam je pridružil tudi g. Gorazd Orešek, podžupan MO Ptuj.

Po zajtrku smo se zbrali v učilnicah, kjer smo imeli številne različne aktivnosti.

Učence od 1. do 3. razreda je obiskal čebelar, ki jih je poučil o pomenu čebel in lokalno pridelanega medu. Učenci 1. razreda so se lotili še priprave sadne solate, ki so jo nato z veseljem pojedli. Drugošolci so pripravili zelenjavno-mlečni namaz, ki jim je prav tako zelo teknil, medtem ko so se učenci 3. razreda lotili priprave sadno-zelenjavnih napitkov, oziroma smoothiejev. Tudi oni so jih nato z veseljem popili. Pogovarjali so se še o pomenu zdrave prehrane in pripravili plakate na to temo, ki so jih nato razstavili pred šolsko jedilnico.

Učenci 4. in 5. razreda so obiskali kmetijo Hrga, kjer so si ogledali izdelavo domačega jogurta, poskusili pa lahko tudi so različne mlečne izdelke in občudovali živali na kmetiji.

Naši šestošolci so obiskal Ptujske pekarne in slaščičarne. Ena skupina je nato izdelala plakate o zdravi prehrani, druga pa se je lotila priprave sadne solate.

Učenke in učenci 7. razreda so imeli dve delavnici, in sicer eno na temo samopodobe in odraščanja ter drugo na temo odvisnosti.

V 8. razredu je bila osrednja tema predavanja in delavnice spolna vzgoja.

Mi, učenci 9. razreda, smo imeli na obisku kriminalista, ki nam je povedal veliko zanimivih dejstev o odvisnosti, prav tako pa nam je predstavil različne vrste drog in nas opozoril na mnoge negativne posledice, ki jih le-te lahko povzročijo. Po predavanju smo si ogledali film »Slepilo«, ki predstavi črno plat odvisništva.

 

Zapisali učenki IP- TISK: Sara Gmajner Primc in Dodoris Malek, 9. b

(Skupno 225 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost