Eko dan “Ohranimo čebele”

Čebele nas spremljajo vse življenje. Otrokom so simbol pridnosti, varčnosti in skrbi za druge, odrasli občudujemo njihovo učinkovitost, socialni red in gospodarnost …

Tudi na naši Olgici menimo, da je o vlogi čebel v naravi in njihovem pomenu potrebno ozaveščati že otroke v osnovni šoli. Prav zaradi tega smo učenci

5. razreda, v soboto, 11. 4. 2015, izvedli tehniški dan na temo EKO-DAN: »Ohranimo čebele.«

Čebelarstvo, pomembnost in koristnost čebel in njihove dragocene proizvode nam je zelo nazorno predstavil priznani čebelar g. Silvo Božičko.

Da je po Olgici dišalo po medenjakih, pa je poskrbela babica ga. Štefka Arnuš, ki je v kuharski delavnici skupaj z učenci spekla slastne medenjake.

Svoje dobrote smo želeli deliti tudi z obiskovalci našega Ptuja, zato smo na Prešernovi ulici postavili stojnico in obiskovalcem ponudili medenjake in medeno vodo za prečiščevanje telesa.

Naš namen je bil ozavestiti obiskovalce o koristnosti čebel, o njihovem pozitivnem učinku na gospodarstvo, kmetijstvo, sadjarstvo in na obstoj življenja na Zemlji. Obiskovalce smo poskusili spodbuditi k ohranjanju te živalske vrste in razvijanju pozitivnega odnosa do nje.

 

Zapisala: Darja Brlek, vodja EKO-šole na Olgici

(Skupno 205 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost