I. naravoslovni dan (15.11.2013)


Naravoslovni dan in tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 15.11. 2013, smo imeli  naravoslovni dan. Bili smo veseli, ker imamo danes za malico tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga sestavlja kruh z maslom in medom, mleko ter jabolko in orehe. Šolski novinarji smo se razdelili po dva in dva ter se odpravili po razredih.

Najprej smo obiskali 1. VIO, katere je obiskala medicinska sestra. Povedali so, da jim je predstavila veliko o zdravju in da si bodo te dobre nasvete tudi zapomnili. Učenca sta odgovorila na nekaj izvirnih vprašanj. Ko je zazvonil šolski zvonec, so vedeli, da je čas za malico.

V 4. in 5. razredih so dan vodili učitelji. Pogovarjali so se o zdravi prehrani. Med predavanjem so učenci pozorno poslušali. Učenci so imeli veliko za povedati, saj jim je bilo zanimivo in poučno. Po dolgem predavanju so končno prišli do njihovega najljubšega dela, pripravljanje sadne solate.

V 6. a in b razredu so si najprej ogledali proizvodnjo kruha in peciva v ptujski pekarni. Nato pa v likovni učilnici ustvarjali plakate o zdravi prehrani. Med delom so se učenci zelo zabavali in se naučili peke kruha.

Učenci 7. razredov smo gledali film o odraščanju in zasvojenosti. Film je bil zelo poučen, saj smo se naučili nekaj negativnega o zasvojenosti in o prihodnosti našega življenja. Nato pa smo imeli delavnico odvisnosti. Mnenja naših sošolcev so bila različna, nekatera so bila pozitivna, nekatera pa negativna o filmu.

Učenci 8. razredov so imeli naravoslovni dan s temo o spolnosti. Naučili so se, kaj narediti v nevarni življenjski situaciji, kot je virus HIV. Pridobili so si koristne podatke za življenje in si na ključe napisali različne znake.

9. razredi so gledali slovenski film o zasvojenosti od drog. Najprej so imeli predavanje kriminalista in policista, ki sta jim razlagala o posledicah jemanja drog, kot so trava, heroin, krokodil idr. Učenci so predavanje podkrepili s vprašanji in odgovore na le-te koristno shranili v spomin.

{gallery}galerija_13_14/2013_11_15_I_Naravoslovni{/gallery}

 

 

 

 

 

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost