Spirit Slovenija

JP MLADI 2020/2021

Naša šola se je v šolskem letu 2020/21 vključila v projekt Mladim se dogaja, ki je podprt s strani SPIRIT Slovenija. V šoli smo izvajali aktivnosti na področju spodbujanja ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti. Učenci so se imeli možnost vključiti v aktivnost »OLGO IDEJA« po metodologiji Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti in v obšolsko dejavnost Podjetniški krožek.

Cilji projekta so:

  • zagotoviti spodbujanje razvoja osebnostnih lastnosti, ki so pomembne za podjetnost: ustvarjalnost, samoiniciativnost, sprejemanje tveganja in odgovornosti …
  • oblikovati osnovna znanja in stike s poslovnim svetom ter s tem razumevanje vloge ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti ter podjetništva za družbo;
  • spodbuditi razvijanje zavesti o podjetništvu kot družbeni kategoriji;
  • zagotoviti sodelovanje vseh deležnikov in celotne družbe, kar pomeni vključevanje osnovnošolcev, staršev, učiteljev, podjetij, subjektov podpornega okolja za podjetništvo in lokalne skupnosti.

Aktivnosti so učencem omogočile iskanje novih idej/konceptov, oblikovanje poslovnih modelov (Canvas), izgradnjo prototipa oz. najosnovnejšega sprejemljivega produkta. Učenci so spoznali pojem pičanje in predstavili svoj poslovni model. Sodelovali smo z dr. Lidijo Tušek iz Bistre Ptuj, ki nas je z različnimi zanimivimi igrami in poučnimi delavnicami popeljala v svet podjetništva.

(Skupno 578 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost