Aktivnosti 2019/20

“OLGICA” KUHA

Tudi v letošnjem šolskem letu se učenci preizkušamo v pripravi najrazličnejših jedi. Pripravili smo že slastne karamelne praline, jabolčno sladico, palačinke brez jajc, “hitro pico”, Leno gospodinjo, božične piškote, hamburgerje, sadje oblito s čokolado, pustne krofe …

 

NA KOLO ZA ZDRAVO TELO

V petek, 20. septembra 2019, smo se zbrali pred Mestno občino. Tam nas je bilo kar veliko kolesarjev, pridružila se nam je tudi gospa županja, Nuška Gajšek. Postopoma smo se postavili v vrsto in pričeli premagovati kilometre. Med kolesarjenjem so nas spremljali redarji. Ko smo prišli na Ranco, smo parkirali kolesa, nato pa dobili vodo in sendviče. Naši lakota in žeja sta bili potešeni, zato smo se polni energije odpravili nazaj proti šoli. Ko smo najhitrejši kolesarji prišli do šole, smo počakali še ostale iz udeležence izleta. Nato smo lahko odšli domov.

Zapisali: Klara Gabrovec in Špela Kokot, 6. b

V letošnjem Evropskem tednu mobilnosti smo se nekateri učenci naše šole v okviru projekta Varno na kolesu in Popestrimo šolo skupaj s starši in starimi starši udeležili kolesarskega izleta. Zbrali smo se v soboto, 21. septembra 2019, na parkirišču na Vičavi. Bilo je lepo sončno dopoldne, kot naročeno za kolesarjenje. Podali smo se na pot proti Orešju in se po nekaj kilometrih ustavili ter si ogledali eno izmed najmogočnejših in najvišjih dreves pri nas – Hincejevo sekvojo. Pot smo zaključili v neokrnjeni naravi ob reki Dravi, na prečudovitem ranču »Zlati bober«, kjer sta nas pričakala osvežujoča pijača in prigrizek. Učenci smo se s starši pomerili v najrazličnejših športnih igrah in preživeli lepo in aktivno dopoldne na svežem zraku. Polni prijetnih in novih doživetij smo zaključili izlet s kolesarjenjem proti domu.

Zapisali: šolski novinarji

 

USTVARJANJE

V aktivnosti zelo radi ustvarjamo – rišemo, slikamo in izdelujemo glede na aktualne dogodke ter svoje umetnine tudi razstavimo.

 

ZGODBA O USPEHU

V četrtek, 10. oktobra 2019, nas je obiskal direktor podjetja Pokica, g. Uroš Požgan. Najprej nam je predstavil svoje podjetje in povedal nekaj zanimivosti o njem. Predstavil nam je tako prednosti kot tudi slabosti sodelovanja v oddaji “Štartaj Slovenija”. Zanimivo je bilo slišati, da so pri izbiri različnih okusov imeli kar nekaj neuspelih poskusov izdelave kokic. Ob koncu svoje predstavitve nam je dal priložnost, da mu zastavimo nekaj vprašanj. G. Požgan je vse sodelujoče razveselil z lepimi darili, saj smo zraven promocijskih izdelkov podjetja Pokica prejeli tudi njihove zelo okusne izdelke, Pokice.

Zapisal: Matjaž Alič, 7. a

 

ŠOLSKI PARLAMENT

V letošnjem šolskem letu učenci razpravljamo na temo Moja poklicna prihodnost. V aktivnosti učenci izražamo svoja mnenja, dajemo predloge, debatiramo, se učimo in načrtujemo različne ukrepe v dobrobit vseh nas.

 

POVSOD JE LEPO, A DOMA JE NAJLEPŠE

 

MLADI ZGODOVINAR 

Olgičarji radi raziskujemo zgodovino našega mesta. Odpravili smo se na ogled arheološkega parka Panorama, kjer smo raziskovali našo daljno preteklost in se preizkusili kot pravi turistični vodniki. V bližini naše šole smo si ogledali skrivnostni rov pod gradom.

 

NORČAVI PUST, ŠIROKIH UST!

(Skupno 337 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost