Noč pod zvezdami za četrtošolce

Tudi letos smo učenci 4. razreda uživali na dogodku “Noč pod zvezdami”. Zbrali smo se ob 17. uri na šolskem dvorišču. Tam so nas že čakale naše učiteljice Simona Jakomini, Barbara Terbuc in Monika Petrovič. Najprej smo v telovadnici odložili prtljago, nato pa smo se odpravili na delavnice, v okviru katerih smo izdelovali planetarije. Bilo je zelo zanimivo in poučno.

Po delavnicah je sledila večerja. Naša kuharica nam je pripravila hrenovke, za posladek pa smo uživali ob slastnih palačinkah. Po večerji smo se zbrali na predavanju gospoda Marka Vidoviča, ki nam je govoril o astronomiji in nam predstavil teleskop. Na žalost je zaradi slabega vremena odpadlo opazovanje zvezd. Kljub temu pa smo se z lučkami podali na nočni sprehod po mestu, kar je bilo zelo zabavno in razburljivo.

Po sprehodu smo se vrnili v telovadnico, kjer smo prespali. To je bila za nas prava dogodivščina. Naslednje jutro smo se razgibali, pojedli okusen zajtrk in se pripravili na nov dan. Dogodek “Noč pod zvezdami” je bil res nepozaben!

Zapisali: četrtošolci

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost