Državno tekmovanje mladih čebelarjev Slovenije

Na OŠ Pivka je potekalo v soboto, 11. 5. 2024, ob sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije 46. državno tekmovanje mladih čebelarjev Slovenije. Na njem je sodelovalo skoraj 500 otrok iz celotne Slovenije.

Po registraciji tekmovalnih skupin je sledila otvoritvena slovesnost.

Po uradni otvoritvi je sledil tekmovalni del 46. državnega tekmovanja mladih čebelarjev Slovenije. Tekmovalci so se nato razporedili po stopnjah tekmovanja in se s spremljevalci odpravili v učilnice. Pri reševanju nalog so morali pokazati vse svoje znanje, ki so ga pridobili skozi šolsko leto pri delu v čebelarskih krožkih, pri pouku in samostojnem raziskovanju različnih tem o čebelah in čebelarjenju, ki so predstavljene v učbeniku Čebela se predstavi.

Po tekmovalnem delu je sledil za tekmovalce bolj sproščujoči del dneva, saj so si lahko ogledali različne dejavnosti, ki potekajo v Pivki.

Naši tekmovalci so si ogledali muzej starih radiev in Hišo umetnosti. Bilo je zelo zanimivo.

Za žirijo pa je sledil najtežji del tekmovanja, saj je morala natančno pregledati odgovore, sešteti točke in razvrstiti tekmovalce po doseženih mestih.

Sledil je najlepši del dneva, razglasitev rezultatov. Naše pridne čebelice: Lila Marie Taylor, Katarina Ladič, David Kolarič, Rene Rakovič, Jaša Muratović in Lijan Korez so vse usvojile srebrna državna priznanja.

Čestitke vsem učencem, ki so pokazali, da veliko vedo o čebelah. Pridobljeno znanje jim je lahko odskočna deska za delo s čebelami. Verjamem, da bodo številni postali odlični čebelarji in nadaljevali dolgo tradicijo slovenskega čebelarstva.

Mentorica Čebelice, moje prijateljice: Darja Brlek

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost