Naravoslovni dan in tradicionalni slovenski zajtrk

Petek, 15. novembra 2024, smo Olgičarji preživeli ob ozaveščanju zdravega načina življenja in zdrave prehrane, saj smo v okviru naravoslovnega dne z različnimi dejavnostmi obeležili tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci od 6. do 9. razreda smo dan pričeli ob 8.20 v svojih matičnih učilnicah, kjer smo se najprej pogovorili o zdravi prehrani, bontonu prehranjevanja …  Nato smo si privoščili, tako kot že vrsto preteklih let, tradicionalni slovenski zajtrk s črnim domačim kruhom, maslom, medom, orehi in jabolki.

Učenci 6. razreda so imeli delavnice na temo »Čebelar in čebelarstvo«, kjer so se pogovarjali o pridobivanju medu. Odpravili so se tudi v Pekarne Ptuj, kjer so si ogledali proizvodnjo različnih pekovskih izdelkov.

Sedmošolci so proučevali in izdelali model celice, udeležili pa so se tudi delavnice z naslovom »Pozitivna samopodoba in stres« pod okriljem Zdravstvenega doma Ptuj.

Učence 8. razreda je obiskala zobna asistentka iz Zdravstvenega doma Ptuj, s katero so obnovili zavedanje o pomembnosti ustne higiene. Zatem so se udeležili delavnice »Kemija in hrana«, dan pa so zaključili v veliki telovadnici, kjer so ugotavljali o vplivu hrane in gibanja na telo ter preverjali svoje srčne utripe pred in po različnih telesnih aktivnostih.

Smo pa dan pričeli osmošolci in devetošolci skupaj, in sicer na predavanju o sladkorni bolezni. Ga. Nika A. Kravos Tramšek, dr. interne medicine iz UKC MB, nam je predstavila tipe in znake sladkorne bolezni. Seznanila nas je, da lahko z zdravim načinom življenja preprečimo pojav te bolezni. Devetošolci smo se nato udeležili delavnic o drogah in odvisnostih ter duševnem zdravju in samopodobi, ki sta jih izvajali predstavnici Ars Vitae.

Učenci smo ta dan dodobra izkoristili, saj smo ponovili, pa tudi ponovili pomembne informacije, ki so zelo pomembne za naše zdravje.

Zapisali: Eli Tement in Ana Milošič, 9. a

(Skupno 196 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost